Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, temel atarken müteahhitleri çağırıp saati, tarihi belirlediklerini, şimdiye kadar bir tesiste tam açılış tarihini tutturamadıklarını belirterek, "O da nefsani bir şeyden oldu. Konya'da muazzam bir Mavi Tünel var. 17 kilometre dağın altından 500-600 metre derinden delip geçtiğimiz muazzam bir tünel. Ama 69 saat 1 dakika gecikerek bitirdik. Gittim Konyalılar'dan özür diledim. Böyle bir gecikmemiz var" dedi.


Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar'da merkez Çayırbağ beldesini ziyaret ederek, vatandaşlarla bayramlaştı.

Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de muhteşem bir dönüşüm olduğunu, milletin yatırımlara, hizmete susadığını söyledi.

Geçmişte Türkiye'de temellerin atıldığını ve atılan temellerin unutulduğunu anlatan Eroğlu, "Atılan temeller yıllarca yılan hikayesine dönerdi. Bir dere ıslahı bir proje veya bir hastane binası 15-20 yılda bitmezdi" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın temel atma törenlerine gelmediğini, "Temeli siz atın bana açılış tarih, saatini getirin" dediğini ifade eden Eroğlu, şöyle devam etti:

"Biz temel atarken müteahhidi çağırıyor saati, tarihi belirliyoruz. Şimdiye kadar bir tesiste tam açılış tarihini tutturamadık. Oda nefsani bir şeyden oldu. Konya'da muazzam bir Mavi Tünel var. 17 kilometre dağın altından 500-600 metre derinden delip geçtiğimiz muazzam bir tünel. Başbakanımıza 'bu tüneli 17 Aralık günü saat 13.59 da delip gideceğiz' dedim. Ama besmele çekmeyi unutmuşum. İşler yolunda gidiyordu fakat tam ortada bir göçük oldu. Akdeniz tarafından deliyorduk yetişsin diye Konya tarafından da açmaya başladık ama 69 saat 1 dakika gecikerek açtık. Gittim Konyalılar'dan özür diledim. Böyle bir gecikmemiz var ama Allah'a şükür artık besmele çekerek başlıyorum. Bu da bize bir ceza oldu ama Allah yine yardım etti, 69 saat 1 dakikayla kurtardık."

Türkiye'de yatırımların dolu dizgin devam ettiğini belirten Eroğlu, ülke ekonomisinin geliştiğini bildirdi.

- "Afrika'ya 2.5 milyar dolar yardım yaptık"

Budapeşte'de su zirvesine katıldığını anımsatan Eroğlu, zirvede Türkiye'nin su meselesini nasıl çözdüklerini anlattığını belirtti.

Bin günde bin baraj, gölet ve sulamasını yaptıklarından su zirvesinde bahsettiğini herkesin hayret ettiğini anlatan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bize de yardım edin dediler. Hatta biz o kadar büyük milletiz ki biz bütün insanların aç kalmamasını arzu ederiz. Susuz kalmamasını arzu ederiz. Bu yüzden dedim 'bak Afrika'da o fakir insanları siz sömürdünüz ama biz onlara şu anda yardım ediyoruz. Geçen yıl 2.5 milyar dolarlık yardım yaptık. Bu vatandaş 1 milyon 300 bin Afrikalı'ya su götürdü' diye söyleyince şaşırdılar. Netice itibarıyla su, yol medeniyettir. Susuz elektriksiz olmadan yaşamak mümkün değil. Susuz hayat olur mu? Biz bunların acısını çok çektik."

Daha sonra Fethibey beldesini ziyaret eden Bakan Eroğlu, vatandaşların bayramını kutladı.

Kaynak: AA