Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Pakdil Açıklaması

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, "Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Bunun için dünyanın almış olduğu tavırdan dolayı son derece üzüntülüyüz. Sanki ölüm istatistiği tutar gibi yapıyorlar" dedi.


Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve Pakdil ile AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, Kurban Bayramı dolayısıyla Suriyelilerin kaldığı çadır kenti ziyaret etti, buradakilerle bayramlaştı. Pakdil, Suriyeli vatandaşların bundan sonraki bayramları kenti vatanlarında geçirmeleri dileğinde bulundu.

Suriyeli sığınmacıların misafirleri olduğunu ifade eden Pakdil, "Elimizdeki bütün imkanlarla sizleri en iyi şekilde misafir etmek için gayret gösteriyoruz. Bizler aynı coğrafyanın insanları ve aynı inancın mensuplarıyız. Gönül beraberliğimiz var, bu nedenle dünyanın her yerinde sizlerin hukukunu savunmaya gayret ediyoruz. İnşallah bu zulüm en kısa zamanda biter" diye konuştu.

"Suriye'de akan kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Bunun için dünyanın almış olduğu tavırdan dolayı son derece üzüntülüyüz. Sanki ölüm istatistiği tutar gibi yapıyorlar" diyen Pakdil, "Kimyasal silahlarla öldürülenler için bir figan koptu ama makinalı tüfeklerle uçaklarla ve helikopterlerden açılan ateşle ölenlerden hiç kimsenin bahsettiği yok. İnşallah bunun sonunda sizler yurdunuza döneceksiniz ve hak galip gelecektir" ifadesini kullandı.

Vali Şükrü Kocatepe de Suriyelilerin hepsinde vatan hasbteri bulunduğunu söyledi.

Kocatepe, "Düşündünüz yaşantıyı sizlere vermek mümkün değil. Çünkü hepinizde bir vatan hasreti var. Yakınlarınızdan uzak olmanın verdiği bir hüzün var. Sizler Türkiye Cumhuriyetinin misafirisiniz. Bizler elimizden geldiğince hükümetimizin bize verdiği kaynakları sizlere tahsis ediyoruz" diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç ise bayramların sevinç günü olduğunu söyledi.

"Sabrın sonu zaferdir inşallah. Zulümle abat olunmaz. Elvet zalimler bir gün yıkılacaktır. Tüm millet olarak sizleri seviyoruz" diyen Güvenç, artık Suriyeli sığınmacıların tüm hastanelerde tedavilerinin yapılacağını, ilaçlarını istedikleri eczaneden ücretsiz alabileceklerini kaydetti.

Kahramanmaraş çadır kent Arap temsilcisi Muhammed Yahya da Türk hükümetine teşekkür etti. Yahya, "Türk insanına çok teşekkür ederim. Her türlü imkanı bizlere sağladığı için. Bundan fazla imkan verilemez zaten" şeklinde konuştu.

Bayramlaşmaya İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman ve AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç da katıldı.

Kaynak: AA