Seben'de Doğa Turizmi

Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, Seben Taşlı Yayla Göletinin turizm projesinin hazırlandığını söyledi.


Özbağ, Aladağ Yaylası bölgesinde yer alan ve Abant Gölü'nün yedi katı büyüklüğünde olan Seben Taşlı Yayla Göletinde turizme yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, göletin turizme açılmasıyla bölgeye ekonomik anlamda büyük bir katkı sağlanacağını belirtti.

Gölette su sporlarının yanı sıra bir çok spor faaliyetininde yapılabileceğini anlatan Özbağ, "Burası spor turizmi anlamında büyük bir potansiyeli barındırmakta. Biz de bu potansiyeli kulllanabilmek için çalışıyoruz. Seben Taşlı Yayla Göleti'nin turizm projesi hazırlandı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından gölette su sporları yapılabilecek. Gölet, ilçe ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak" diye konuştu.

-"En uzun yürüyüş parkuru Seben'de"-

Özbağ, uzun süren çalışmaların ardından Seben Kınıkçı Kanyonu'na 22 kilometre uzunluğunda yürüyüş parkuru yaptıklarını belirterek, "Bu parkur bölgenin en uzun yürüyüş parkuru. Buraya özellikle hafta sonları gruplar halinde gelen tatilciler yürüyüş yapmakta. Her geçen günde sayı artmakta. Amacımız bölgeye yerli yerli ve yanabcı tatilcilerin daha çok ilgisini çekmek" şeklinde konuştu.

Özbağ, Seben'de beş bölgede bulunan kaya evlerini ziyarete gelen tatilcilerin konaklayabilmesi için Bozyer köyü yakınlarına 5 adet bungolav evler yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: AA