Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katılıdı.


Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Valiliği ve Rize Belediyesi tarafından kurulan çadırda vatandaşlarla bayramlaşan Yazıcı, çocuklara harçlık verdi,vatandaşlarla sohbet etti, yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bayramlaşma sonrası, gazetecilere çiçek veren Yazıcı'nın "Harçlık yerine size çiçek vereyim" sözleri gülüşmelere neden oldu. Gazetecilererle hatıra fotoğrafı çektiren Yazıcı, ardından gazetecilerin de fotoğrafını çekti.

Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da düzenlenen EUROCHAMBRES Ekonomik Forumu'na katıldıktan sonra Rize'ye geldiğini belirtti.

Bayramların birlik ve bütünlüğün sağlanması için önemli olduğunu ifade eden Yazıcı, "Bayramların huzurun artmasına, barış ortamının güçlenmesine vesile olmasını diliyorum. Bayramlar her zaman muhasebe yapmak açısından önemlidir. Bulan var, bulmayan var, aç açık olan var. Dünyayı inceledeğimiz, yoksulluk durumlarına baktığımızda özellikle kurban bayramının ne denli etkili olduğu, inancımızın güçlü yanlarından birini oluşturduğunu daha iyi idrak ediyoruz. Bu nedenle 2013 yılında ekmekte israfın önlenmesi konusunda önemli çalışmalar yapılıyor. İnşallah butün bu çalışmalar insanımızın mutluluğu ve huzurunun artmasına vesile olur" dedi.

Yazıcı, bir gazetecinin, "Lojistik merkez çalışmalarının Rize'de yapılmasını muhalefet kanadının eleştirmesini nasıl karşılıyorsunuz? şeklindeki soru üzerine şunları belirtti:

"Merhum Necip Fazıl, yazdığı bir senaryodan dolayı Atatürk'e hakaretle suçlanınca savunması şudur. 'Ben kızlarımdan Ayşe güzeldir derken diğerleri çirkindir demek istemiyorum'. Biz de İyidere'de Lojistik Merkez yapılsın derken başka yerde yapılmasın demiyoruz. Türkiye'nin lojistik merkezleri sınırlandırılmış, 3 yerde yapılacak, hepsinin yeri belli oldu' diye bir şey yok. İyidere'de yapılacak lojistik merkez başka yerlerde yapılacak olan lojistik merkeze de alternatiftir. Bu alandaki çalışmaları frenleyen bir çalışma yok. Cumhuriyetin kuruluşunun 100| yıldönümünde 500 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bunu Lojistik merkezler ile birlikte gerçekleştireceğiz.

Ovit Tüneli Türkiye'nin en büyük tüneli. Bunun bağlantıları var. Bunun ne denli hareketlilik getireceği ortada. Bu alanlarda yapılacak faaliyetler son derece önemli. Buna karşı çıkan beyanları çok yanlış buluyorum. Bu vadide yapılacak olan lojistik merkez sadece Rize'nin değil, Trabzon'un doğusunun merkezi değil, il olarak düşündüğümüz bir şey değil. Rize, Trabzon, Bayburt, Gümüşhane ve Erzurum gibi illeri kapsıyor. Türkiye'nin lojistik merkezidir."

Lojistik merkezin alan olarak belli olduğunu kaydeden Yazıcı, "Alanla ilgili çalışmalar devam ediyor. Alanda yapılması gerekenlerle ilgili hazırlıklar sürüyor. Alan bin 395 dönümülük bir alan. Kamulaştırması gereken bölümler, yapılacak çalışmalar tespit edilecek. Ardından gerekli çalışmalar başlayacak" diye konuştu.

Bu arada Bakan Yazıcı'nin bazı ziyaretlerinin bayram programının yoğunluğu nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA