Giresun’da Müzisyenler 'Silaha Hayır” Eylemi Yaptı

Geçtiğimiz cumartesi günü düğünde davul çalarken bir maganda kurşununun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Çınar Akkaya’nın ölümüne dikkat çekmek için Atatürk Meydanı’nda toplanan müzisyenler, düğünlerde silah ve patlayıcı maddelerin atılmaması için eylem yaparak yetkilileri göreve davet etti.


Çınar Akkaya’nın ailesi ve yakın arkadaşlarının yanı sıra Giresun’da müzisyenlik yapanlar Atatürk Meydanı’nda silaha hayır eylemi yaparken, Belediye Başkanı Kerim Aksu da alana gelerek eyleme destek verdi.

Çınar Akkaya’nın ellerinde resimlerini taşıyan ailesi ve yakın arkadaşlarına taziyelerini ilettikten sonra bir konuşma yapan Başkan Aksu, “Çınar arkadaşımız yaklaşık 15 yıldır belediyenin içinde olan, Giresun sanatına ve yaşamına büyük emeği olan bir arkadaşımızdı. Bu maganda olayını bir türlü ülkemizde bitiremedik. Hala küçük canlar ve çocuklar ölmekte. Buna artık bir dur demek zamanıdır. O kadar çok bilinçsiz silah kullanımı var ki artık bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Çınarlar yanmasın, yaşasın. Ülkemizin her yerinde çocuklar ölüyor. Bu ölümleri her yaz, her düğünlerde yaşıyoruz. Düğünlerde silaha hayır diyorum” dedi.

Başkan Aksu’nun konuşmasının ardından Giresunlu müzisyenler adına konuşan mahalli sanatçı Güler Öztürk ise, “Bugün burada, özellikle düğün ve eğlencelerimizde ateşli silahlar ve havai fişek, maytap gibi çevreye rahatsızlık veren hatta yaralanma ve ölümlerle sonuçlanan olayların artık yaşanmaması için sesimizi duyurmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Bunun en yakın örneğini daha birkaç gün önce bir düğün merasiminde kaza kurşunu ile hayatını kaybeden hepimizin yakından tanıdığı ve çok sevdiğimiz Çınar arkadaşımızı kaybederek yaşadık. Bizler artık böyle acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Buradaki amacımız asla kimseyi suçlu veya suçsuz göstermek değildir. Amacımız bundan sonra yapılacak olan düğün törenleri, maç kutlamaları gibi etkinliklerde ateşli silahların ve havai fişeklerin, torpillerin, maytapların kullanılmasını önlemektir. Müzisyen sanatçı arkadaşlarımız düğünlerde mutlaka ateşli silah ve torpil tacizlerine uğrayarak yaralanmışlardır. Düğün ve eğlencelerde silah atmak artık bir büyüklük ve gurur kaynağı değildir. Düğünde silah atmanın cesaretin değil, cehaletin göstergesi olduğunu, silahın sadece zarar verdiğini, bu nedenle evlenenlerin mutluluklarına gölge düşürmemek adına tüm Giresunluları daha duyarlı olmaya davet ediyoruz ve silaha hayır diyoruz. Lütfen eller silaha gitmesin, canlar yanmasın, ocaklar sönmesin ve başka Çınarlar ölmesin. Sayın valimizin, jandarma alay komutanımızın, emniyet müdürümüzün tüm köy ve mahalle muhtarlarımızın düğünlerde, kutlamalarda silah ve ateşli patlayıcıların kullanılmaması için her türlü önlemi alacaklarına yürekten inanıyor ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eylem olaysız sona erdi.
Kaynak: İHA