Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Diyarbakır, hamdolsun bir yıla yakındır barış ve kardeşliğin tadını çıkarıyor. İnşallah bu kalıcı bir huzura, güvene dönüşür" dedi.


Bayram namazını tarihi Ulucami'de kılan Eker, namazın ardından beraberindeki Vali Vekili Zafer Engin ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven'le vatandaşların bayramını kutladı.

Cami çıkışında gazetecilere açıklama yapan Eker, İslam'ın beşinci Harem-i Şerifi Diyarbakır Ulucami'den bu mübarek bayramın tüm hemşehrilerine, millete, İslam alemine ve insanlığa huzur, saadet ve barış dolu günler getirmesini dilediğini söyledi.

Gazetecilerin huzur ortamıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Eker, "Burada biraz önce bayramlaşma esnasında Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen kardeşlerimiz kendilerini tanıttı, tabi onları Diyarbakır'da görmekten çok memnun oldum. Diyarbakır hamdolsun bir yıla yakındır barış ve kardeşliğin tadını çıkarıyor. İnşallah bu kalıcı bir huzura, güvene dönüşür" diye konuştu.

Cami çıkışında İstanbul'dan gelen turist kafilesiyle karşılaşan Eker, onların da tek tek bayramlarını kutladı.

Öte yandan camide yer kalmayınca avluya serilen kilimler üzerinde vatandaşlarla polislerin birlikte saf tutarak namaz kıldığı görüldü.

Kaynak: AA