Havran’da Kurbanlıklara İlgi Yok

Balıkesir’in Havran ilçesinde ve Edremit körfezindeki tüm ilçelerden hayvan satıcısı ve alıcıların katıldığı küçükbaş hayvan pazarında kurbanlıklara gereken ilginin olmadığı gözlendi.

Havran’da Kurbanlıklara İlgi Yok

300 lira ile bin lira arasında fiyat biçilen kurbanlıklara çok fazla alıcı çıkmazken, satıcılar ilgisizlikten oldukça rahatsız. Havran ilçesinde kurulan küçükbaş kurbanlık pazarına çok sayıda kuzu, koyun ve keçi gelirken, satıcılar ilgisizlikten yakındı. Pazar yerine gelen vatandaşlar fiyat sorarken, satışların azlığı üreticileri kaygılandırdı. Burhaniye’den kurban satın almak için geldiğini anlatan Nizamettin Budak, “Ben Burhaniye’den Havran Hayvan Pazarına geldim. Şu anda burada fiyatlar normal. Herkes kurbanlığını alabilir yani. Ben, bu gördüğümüz kuzuyu 500 liraya aldım. Fiyatlar gayet normal. Herkes alsın. Kurban kessin. Kurbansız kalmasın” dedi.

Satıcılardan Ahmet Saykı da, “10 tane kuzu getirdik. Hiç satamadık yani. Yeme göre hayvan durgun. Arife günü belki artabilir. Bu gün Havran pazarı ölü yani. 10 tane getirdik. Hiç satamadık” dedi.

Halil Oktay, “2 tane kuzu getirdim Havran pazarına. Şu anda sabahtan beri bekliyorum. 2 kuzuya sabahtan beri verilen fiyatlar oldukça düşük. Çünkü yem pahalı geliyor. Alıcı da para mı yok. Yoksa, ne bileyim. Herkes son günü mü bekliyor. Şu anda mahrum durumdayız. Şu anda durumlar çok kritik hayvan bakıcısı olarak. İşimizi Allah iyi yapsın. Ama, şu anda gidişat kötü” dedi.

Kaynak: İHA