Çatalpınar Sanayi Sitesi Camii Törenle Açıldı

Çatalpınar Belediyesi tarafından yaptırılan Asri Mezarlık içerisindeki Sanayi Sitesi Camii, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Çatalpınar Sanayi Sitesi Camii Törenle Açıldı

Caminin açılış törenine; AK Parti Ordu milletvekilleri İdris Naim Şahin, İhsan Şener, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, İlçe Kaymakamı Cüneyt Caner, AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Göller Beldesi Belediye Başkanı Nuhil Kiremitçi, İlçe Müftüsü Adem Dursun, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında konuşma yapan İdris Naim Şahin, “Cami konum olarak da, estetik olarak da çok güzel. Estetikten uzak durmayın. Cami çok önemli ama estetik de çok önemlidir. Camimiz çok güzel olmuş. Her şey düşünülmüş. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi

Çatalpınar Müftüsü Adem Dursun ise yaptığı konuşmada, "Camiler Allah'ın evleri mesabesindedir. Bütün camiler Kabe'nin birer şubeleridir. Camiler ibadet etme, Allah'ı anma, eğitim-öğretim, huzur ve sükun mekanlarıdır. Zamanımızda camiler ibadet yapmanın yanında eğitim-öğretim amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Camiler aynı zamanda halka yönelik halk eğitim merkezleridir. Camilerde esas olan cemaattir. Cemaat camilerin süsüdür. Camide cemaatle kılınan namaz daha fazla faziletlidir. Camilerimizi cemaatsiz bırakmayalım" ifadelerini kullandı.

Tören, dünya Kur'an okuma birincisi Hafız Alper Kanderun'un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona ererken, programın ardından İdris Naim Şahin ve beraberindekiler, 2012 yılında hayata veda eden bölgenin manevi mimarlarından Alim-Hafız Mustafa Önden Hocaefendinin kabrini de ziyaret ederek dua etti.
Kaynak: İHA