Broadway Müzikali 'batı Yakası Hikayesi'Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından hazırlanan Broadway'in ünlü müzikali 'Batı Yakası Hikayesi', izleyicilerle buluştu.

Broadway Müzikali 'batı Yakası Hikayesi'Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2013-2014 sanat sezonunda ABD'li besteci Leonard Bernstein'a ait, William Shakespeare'in Romeo ve Juliet eserinin güncel bir uyarlaması olan 'Batı Yakası Hikayesi'ni, Atatürk Kültür Merkezi büyük salonda izleyicileriyle buluşturdu. Broadway'in ünlü müzikali Batı Yakası Hikayesi'ni; Samsun Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu, Hasan Özhan, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, MİT Bölge Başkanı Metin Bostancı, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Devlet Opera Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, İçel Devlet Opera Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal ve çok sayıda kişi izledi. Ünlü Broadway müzikali Batı Yakası Hikayesi'nde; New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları (The Sharks) ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in (The Jets) çatışmalarını anlatıldığı müzikal, sanatseverlerin büyük ilgisini topladı. Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin orkestra şefliğini yaptığı eserde 135 kişi sahne aldı.

Oyun sonrası açıklama yapan Samsun Devlet Opera Müdürü ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, Batı Yakası eserinin biletlerinin günler öncesinden bittiğini söyledi.

Samsunlu sanatseverlere göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eden Kıran, "Dünyanın her tarafında, sahnelendiği her yerde büyük bir ilgi görmüş olan eseri getirip, sanatseverlerle buluşturduğumuz için büyük bir kıvanç içindeyiz. Sergilenen oyun son derece beğenildi. Umarım bütün sezon bu dolulukla, bu ilgiyle, bu alakayla sezon sonuna kadar götürebiliriz" dedi

Kaynak: İHA