'Sapanlı Teyze' konuştu

"Sapanlı Teyze" olarak adlandırılan Emine Cansever'in Gezi eylemleri sırasındaki fotoğrafla ilgili soruyu ‘çocukların elinde görünce heves ettim" diye yanıt verdiği öğrenildi.

'Sapanlı Teyze' konuştu
Maltepe'de öldürülen Hasan Fehmi Gedik'in cenazesinde silahlı gösteri yapılmasının ardından Gülsuyu, Okmeydanı ve Gazi Mahallesi'nde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 37 şüphelinin ifade işlemleri devam ediyor. Adliyeye getirilenler arasında Gezi eylemleri sırasında elinde sapanla görüntülenen ve 'Sapanlı Teyze' olarak anılan Emine Cansever de yer alıyor. Cansever’in terörle mücadele savcılığında sorgusu yapıldı.

GEZİ'DEKİ SAPANLI FOTOĞRAF SORULDU
Sorguda Cansever’e Gezi eylemleri sırasında elinde sapana ilişkin de soru soruldu. Elinde sapan bulunan fotoğraftaki kişinin kendisinin olduğunu belirten Cansever’in, Gezi Parkı ’na yapılan düzenlemeleri protesto etmek için Taksim’e gittiğini, gazdan korunmak için maske taktığını söylediği öğrenildi. Çevredekilerin sapan kullandığını belirten Cansever’in, ‘Çevrede bulunan çocuklardan birinin elinde sapan görünce heves ettim" dediği öğrenildi. Sapanı hiç kimseyi hedef almadan kullandığını söylediği belirtilen Cansever’in, şeker rahatsızlığı nedeniyle sağ kolunu yeterince kullanamadığını, bu yüzden de sapanı atamadığını söylediği ifade edildi.

ELİ SOPALI FOTOĞRAFA AÇIKLAMA
Cansever’e sorguda Maltepe Gülsuyu’ndaki olaylar sonrasında basına yansıyan elinde sopa ile görüldüğü fotoğraf da soruldu. Fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu kabul ettiği öğrenilen Cansever’in, “Yürüme güçlüğü çektiğim için elimdeki sopayı değnek olarak kullanıyorum. Yüzü maskeli ve eli silahlı şahısları görmedim" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

KARDEŞİME BEN BAKIYORUM
Kronik rahatsızlıkları olduğunu belirttiği öğrenilen Cansever’in, hasta kardeşi olduğunu ve kardeşine kendisinden başka bakacak kimsenin olmadığını, gözaltına alındığından beri kardeşinin evde yalnız yaşadığını söylediği belirtildi.