Foseptik Çukuruna Düşen Yaban Domuzu Yavrusu Kurtarıldı

Saraydüzü ilçesi Göynükören köyünde kullanılmayan foseptik çukuruna düşen yaban domuzu yavrusu kurtarılarak doğaya bırakıldı.


Göynükören köyünde Orman İşletmeye ait idari binanın kullanılmayan lojmanlarının bulunduğu yerde foseptik çukuruna yaban domuzu yavrusu düştüğünü fark eden köylüler durumu Orman ve Su İşleri 10| Bölge Sinop Şube Müdürlüğüne illettiler.

İhbar üzerine Şube Müdürlüğü ekipleri yavruyu bulunduğu yerden çıkartarak doğaya bıraktı.

Orman ve Su İşleri 10| Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, "Ekibimiz ilk tespitlerinde 1 yaşında olduğu tahmin edilen yaban domuzu yavrusunun foseptik çukuruna bir kaç gün önce düştüğünü ve orada aç kalarak halsiz durumda olduğunu bize bildirdiler.Yavruya ulaşmaya çalışan ekibimizle birlikte müdürlüğümüze bağlı Veteriner Hekim Ali Çalışkan hafif dozda uyuşturucu ve sakinleştirici ilaçlı iğneyi, üflemeli bir boru yardımıyla yavru domuza vurdu. 2 metre derinliğindeki foseptik çukurun kapaklı olan girişinin dar olması nedeniyle yavru domuzun yanına inmekte zorluk çeken ekibimiz balyoz yardımıyla foseptik çukurun giriş kısmını genişleterek baygın durumda bulunan yavru domuzun yanına indiler. Burada ayağına bağladıkları iple yavru domuz çukurdan çıkartıldı" dedi.

Karahan, günlerdir aç kalan yavruya köylülerin getirdiği meyve, sebzelerin yederildiğini, Veteriner Hekim Ali Çalışkan kontrolünde sağlık durumunda bir problem olmadığı tespit edilen yaban domuzu yavrusunun bir müddet sonra kendine geldiğini ve ekipler tarafından doğaya bırakıldığını söyledi.

Kaynak: AA