Mardin'de 30 Geçici Köy Korucusu Emekli Oldu

Mardin Jandarma Komando Özel Harekat Komutanlığı'nda 55 yaşını dolduran ve emekli olan 30 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.


Komutanlığın toplantı salonunda düzenlenen törene, Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, Vali Yardımcısı Selim Palamut ile korucular katıldı.


Vali Cengiz, törende yaptığı konuşmada, bir insanın görevini hakkıyla yaparak, şerefi ve onuruyla emekli olmasının önemine dikkati çekerek, bunun herkese nasip olmadığını söyledi.


Milli birliğin, beraberliğin, kardeşliğin ve barışın devam etmesi için hükümetin, devletin ciddi çabaları olduğunu belirten Cengiz, buna destek vermenin her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevi olduğunu kaydetti.


Cengiz, huzur, birlik, beraberlik ve güvenlik olmadan hiçbir şeyin olmayacağını herkesin bildiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sizler kutsal vatanımızın bölünmemesi için memleketimizin birliği, beraberliği, dirliği için çok önemli görevler ifa ettiniz. Hem ülkemize, memleketimize, insanlığa hizmet ettiniz. Kendi yörenize, kendi ailenize, kolluk güçlerimizle beraber hizmet ettiniz. Bu gerçekten çok onurlu bir görevdir. Hepinizi tebrik ederim. Sizin bu kutsal mücadelenizi küçümseyen ya da kutsal mücadelenizi başka yönlere çeken çevreler oldu, bundan sonra da olacak. Sizin çalışma başarınız ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemlidir."

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ise her zaman ve her yerde görevlerini başarıyla yaptıklarını ifade ederek, "Daha huzurlu bir ortam sağlanması adına üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz korucu camiası olarak demokratikleşme paketini destekliyoruz" dedi.


Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol da "Bizler onları hiç kendimizden ayrı görmedik. Tüm faaliyetlerimizde yakınımızda, yanımızda oldular. Yeri geldi kumanyalarımızı onlarla, yeri geldi onlar yufka ekmeklerini bizimle paylaştılar" diye konuştu.


Konuşmaların ardından emekli olan koruculara plaketleri verildi.

Kaynak: AA