Kumlucalı İş Adamlarından Rusya'ya İş Gezisi

Kumluca'da tarım sektöründe üretim ve pazarlama yapan bir grup iş adamı, Kumluca İşadamları Derneği tarafından organize edilen Rusya iş gezisine katılarak bu ülkeye tarım ürünleri pazarlama ve tarım üretimi üretimi konusunda pazar arayışı yapacak.

Rusya gezisi öncesi Kumluca İşadamları Derneğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısına dernek başkanı İsmail Karaköse ve Rusya gezisine katılacak iş adamları katıldı.

Karaköse, Kumluca ve yöresinin tarım alanındaki geldiği noktayı çok iyi bildiklerini, burada yapılan üretime yurt dışında pazar aradıklarını söyledi.

Geziye katılan Kumlucalı iş adamlarının da bölgede yaş sebze meyve üretimi ve pazarlaması yaptıklarını ifade eden Karaköse, bu anlamda gezinin çok faydalı olacağını ümit ettiklerini anlattı.

Karaköse, "Bu geziyle amacımız, bölgemizde üretimi yapılan yaş sebze ve meyvemize yurt dışında pazar bulabilmek. Gezimiz sırasında ürünlerimize yurt dışında pazar ararken, Rusya'nın da tarımdaki gelişmelerini inceleyeceğiz. İnşallah iş adamlarımız adına, bölgemiz adına hayırlı bir gezi olur" dedi.

Kumluca İşadamları Derneği olarak kasım ayı içinde yine tarım sektörünü ilgilendiren bir yurt dışı gezisini de Fas'a yapmayı planladıklarını kaydeden Karaköse, bu tür gezilerle hem iş adamlarını yurt dışı çalışmalarına destek vermek hem de bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: AA