Giresun Özel İdaresi Çalışmaları

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde 570 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öden, yaptığı açıklamada, 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Giresun'un coğrafi yapısının, Anadolu'nun diğer bölgelerine göre son derece dağınık ve engebeli olduğuna işaret eden Öden, bu nedenle köylere ulaşım hizmetleri götürme konusunda zorluklar yaşadıklarını belirtti.

İklimsel şartlarda yaşanan değişimlerin de hizmetleri sekteye uğrattığını kaydeden Öden, "Maruz kalınan afetler, yapılan yolların kısa sürede bozulmalarına neden olmakta" dedi.

Özel idare tarafından 2013 yılı içerisinde 570 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirildiğini aktaran Öden, "Buna 1. ve 2. kat asfalt ve asfalt bakımı dahildir. Aynı şekilde 85 kilometre beton ve beton kaplama çalışması gerçekleştirildi.

Yine bu yıl içinde 49 kilometre malzemeli bakım, 55 kilometre heyelan temizliği ve 7 kilometre de onarım çalışması yapıldı. Özellikle riski yüksek ve yağmurdan etkilenme ihtimali yüksek yollarımızda 4 kilometre kanal ve 2 kilometre oto korkuluk yapımı sağlandı" diye konuştu.

Öden, gerçekleştirilen hizmetleri yeterli bulmadıklarını, daha fazlasını gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA