Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Proje Yağmuru

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı 3’üncü sınıf öğrencileri Urla mahallelerindeki semt parklarını projelendirdiler.

Ege Üniversitesi Öğrencilerinden Proje Yağmuru
Geçen sene 3’ncü sınıf öğrencisi olan onlarca genç, Urla’nın 7 ayrı boş alanını mahalle parkı olarak tasarladı. Urla’nın iklimi başta olmak üzere tüm özelliklerinin analizini yapan öğrenciler, projeleri en ince ayrıntılarına kadar tasarladı.

Urla Belediyesi ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünün geçtiğimiz yılın ikinci döneminde görüşüp başlattığı proje çalışması bu sene tamamlandı. 90 öğrencinin ders kapsamında çalıştığı projeler, geçtiğimiz gün Urla Belediyesi’nin restore ettirdiği tarihi bina olan Eski Tamirhane Binası’nda sergilendi.

Prof. Dr. Erhan Vecdi Küçükerbaş, araştırma görevlileri Ayşe Kalaycı ve Merve Özeren’in kontrolünde yürütülen çalışmaları gezen Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, tüm projeleri tek tek inceledi. Proje sahibi öğrencilerin çalışmalarını dinleyen Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında, geçen yıl başlattıkları bu işbirliğinin devamını umduğunu dile getirdi. Urla’nın böyle özverili çalışmalarla daha güzel ve yaşanası bir kent olacağını ifade eden Selçuk Karaosmanoğlu, tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Küçükerbaş ise konuşmasında, “peyzaj mimarları olarak yerel yönetimlere destek olmaya gönüllü iyi niyetli bir bölümüz. Hevesli yerel yönetimlerin de olması bizleri mutlu ediyor. Selçuk Karaosmanoğlu sayesinde bu çalışmaları gerçekleştirme imkanı bulduk.” dedi.

Urla’daki çalışmalarına devam edecek olan öğrenciler, bu yıl Urla’yı önce yüksek ölçekte değerlendirip, bir bütün olarak ele alacaklar. Sonrasında Urla Belediyesi işbirliğiyle alanlar saptanacak ve tasarımlar gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA