Edremit’in Örnek Hayırsever İş Adamı

Henüz 32 yaşında olmasına rağmen Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli’de yaptırdığı Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi, Mehmetcik Vakfı’na yaptığı daire bağışı ile gündeme gelen genç iş adamı Egemen Ertaş, şimdi de Edremit Kaymakamlığı’na son model bir makam otomobili bağışladı.

Edremit’in Örnek Hayırsever İş Adamı
Körfez Ağaoğlu İnşaat firmasının sahibi olan ilçenin tanınmış iş adamı Egemen Ertaş, genç yaşında bu kadar çok hayır işine imza atması konusunda, “Benim hayatımın anlamı bu” şeklinde açıklarken, “Aile olarak Zeytinliliyiz. Doğup büyüdüğümüz topraklardan kazanıyoruz ve tüm yatırımımızı da bu topraklara aktarıyoruz. Hali vakti iyi olan insanlar her ne hikmetse hayır işlerini 60’larından sonra yapıyorlar. Ben ise genç yaşımda hayır işleri yapmak istedim. Yaşarken bu mutlulukları görmek istedim. Annem ve babam sağken onların adının yer aldığı bir okul yapmak çok küçük yaşlarda hayalimdi. İşlerin başına geçtikten sonra her gün bunun planını yaptım. Tüm şartlar oluştuğunda da 2011 yılında okulun inşaatına başladık. Geçtiğimiz Mart ayında Sayın Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Bakanımız Taner Yıldız ve Genel Başkan Yardımcımız Balıkesir Milletvekili A. Edip Uğur’unda katıldıkları bir törenle okulumuzun açılışı yaptık. Bu benim hayatımdaki en önemli gündü. Genç yaşta böylesine onur ve gurur verici bir günü yaşadığım için çok mutluyum” dedi.

Egemen Ertaş, konuşmasının sonunda, Edremit Kaymakamlığı’na aldığı makam otomobiliyle ilgili olarak, “Zeytinli’de sağlık ocağı yapmak istedim. Bununla ilgili olarak Zeytinli Belediyesi’ne müracaatta bulundum. Ön fizibilite raporundan sonra 300 bin liraya sağlık ocağını faaliyete geçirebileceğim belirtildi. Daha sonra Zeytinli Belediyesi Encümeninden bu kararın geçmesini bekledim ama baktım ki belirsiz nedenlerden bu konu öteleniyor, bende nasılsa bu parayı gözden çıkardım, o zaman Edremit Kaymakamlığımıza makam otomobili bağışlarım dedim ve gerçekleştirdim” dedi.

Egemen Ertaş daha öncede Edremit Emniyet Müdürlüğü’nün araç filosunu genişletmesi için 120 bin lira destekte bulunmuştu. Yanında 55 insana iş kapısı açtığını da belirten genç iş adamı Egemen Ertaş, “Örneğin Mehmetçik Vakfı’na bağışladığım. Dairenin kirası bir gazimizin kızına burs olarak gidiyor. Bu çok büyük bir mutluluk. Benim için hayır işleri yapmak hayatın anlamı. Bundan sonrada elimden geldiğince hayır işlerine devam edeceğim” dedi.

Bağışlanan lüks makam aracı, İlçe Özel İdare binası önünde, Kaymakam Abdülhamit Erguvan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlkay Gül, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, bazı daire müdürleri, Egemen Ertaş, Ertaş’ın yakını Murat Delibaşoğlu ve davetlilerin katıldığı sade bir tören ile kurban kesilerek dualarla hizmete başladı.

Kaynak: İHA