Düzce'de Öğrenciler Yangın Tatbikatı Yaptı

Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri, tarafından Düzce Endüstri Meslek Lisesinde "Yangına Karşı Bilgilendirme" tatbikatı gerçekleştirdi.

Düzce'de Öğrenciler Yangın Tatbikatı Yaptı
Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri, Düzce Endüstri Meslek Lisesi uygulamalı olarak yangın tüpleri ile yangına nasıl müdahale edileceği, olası bir yangında nasıl hareket etmeleri gerektiği konularında bilgiler vererek, tatbikat yaptı.

Yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı, hangi yangına nasıl ve ne ile müdahale edileceği, yangında ne yapmaları gerektiği konusunda öğrencileri bilgilendiren İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları, öğrenciler tarafından dikkatle takip edildi.

Yangın tüplerinin küçük, işlevinin büyük olduğunun altını çizen İtfaiye Amiri Mehmet Caner Polat küçük bir yangın tüpü ile bazen büyük yangınları önleyerek, olabilecek faciaların önüne geçilebileceğini vurguladı. Tatbikatta öğrenciler İtfaiye eri ve eğitmeni Özgür Dinç ile birlikte de, yangın tüpleriyle yangına müdahalede bulundu. Yangını söndüren öğrencilere arkadaşları da alkışlarla destek oldular.
Kaynak: İHA