Dodurga’ya Kale Görünümlü Park

Çorum’un Dodurga ilçesinde belediye tarafından kale görünümlü park inşa ediliyor.

Dodurga’ya Kale Görünümlü Park
Dodurga Belediyesi, ilçede bulunan Kayabaşı parkında yapılan çalışmalar kapsamında kale surları inşa ediliyor. Surlarla birlikte değişik bir görünüme kavuşan park, kaleyi andırıyor.

Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, ilçenin halkının günümüze yakışır bir yaşam ortamına kavuşması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Her çalışmada gelecek nesilleri düşündüklerini dile getiren Başkan Kılıç, gelecek kuşaklara daha güzel bir Dodurga bırakmak istediklerini dile getirdi.

Kayabaşı parkını yeniden düzenleyerek modern bir görünüme kavuşturduklarını belirten Kılıç, “Park içerisinde konferans ve düğün salonunu Dodurgalıların hizmetine sunarak bölgeyi bir kültür merkezi haline dönüştürdük” dedi.

Dodurgalıların sosyal kültürel ihtiyaçlarını da göz önünde bulundurarak karşılanması yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Bekir Kılıç, “Parkın bulunduğu alan ilçenin en güzel yerlerinden birisi. Burada bazı değişiklikler yaparak daha da kullanılabilir hale getirdik. Daha güzel ve göze hoş görünmesi, birazda ilgi çekmesi bakımın çevresine kale görüntüsü vermek istedik ve zenginlik katması bakımından da şelale ile süsledik. Bu çalışmanın kent estetiğine de farklılık katacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

İlçeye bir konferans ve düğün salonu kazandırdıklarını dile getiren Başkan Kılıç, “İlçede yaşayan vatandaşlarımızın kış mevsiminde düğün yaparken zorlandıklarını gördük. Bu soruna çözüm bulabilmek için için konferans ve düğün salonu inşaatına başladık. Kısa sürede başlayarak her iki yatırımımızı da vatandaşımızın hizmetine sunduk. Salonumuzu kamu kurumlarımızın da hizmetine açtık. İlçede bir etkinlik yapmak isteyen tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları kullanabilecekler. Ayrıca burada öğrencilerimizin okullarında hazırladıkları oyunlarını ve piyeslerini sunabilecek” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Bekir Kılıç, İlçeye kazandıralan yeni yatırımların açılışını kurban bayramında yapacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA