Bakan Çelik’ten Kozlu'daki Göçükle İlgili Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili açıklamalarda bulunarak, “Çok yönlü adli ve idari soruşturmalar başlatıldı.

Bakan Çelik’ten Kozlu'daki Göçükle İlgili Açıklama
Fakat şu ana kadar işletmenin kapatılmasını gerektirecek bir bulguya ulaşılamadı'' dedi.

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çerkeş ilçesinde üretimine devam eden Aytaç Et ev Entegre Tesisleri’ni ziyaret etti. Bakan Çelik, burada Zonguldak’ta meydana gelen göçükle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, Zonguldak’ta meydana gelen elim kaza sonucu hayatını kaybeden madencilerin defin işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığının altını çizen Bakan Çelik, “Kısa süre içerisinde aksaklığın nereden kaynaklandığı konusunda bir neticeye ulaşılacağı inancındayız. Dolayısıyla bu konuda net bir durum yok ve bu konuda çok fazla söylenecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu ve benzeri durumlarda, yani çok tehlikeli inşaat ve madencilik gibi alanlarda yoğun denetimlerimiz devam ediyor. Bu konudaki aksaklıkların giderilmesi için büyük çaba içerisindeyiz. Tespitlerimizde işletmeyi kapattıracak, kapatmasını gerekli kılacak bir bulgu yok. İşletmeyi kapattıracak nedenler söz konusu değil. Fakat kaza, olayın oluşuna bakıldığında neden kaynaklanır konusunun araştırmasıyla ilgili idari ve adli soruşturmalarla ortaya çıkartılacaktır” diye konuştu.

Açıklamaların ardından tesisleri gezen Bakan Çelik, firma yetkilerinden bilgiler aldıktan sonra işçilerle kısa süre sohbet etti .
Kaynak: İHA