Gübretaş Genel Müdürü Osman Balta Açıklaması

GÜBRETAŞ, 2012 yılında 1 milyon 550 bin ton satışla şirket tarihinin yeni satış rekoruna ulaştı.

Yapılan açıklamaya göre, 2012 yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarını Mart ayında açıklayacak olan GÜBRETAŞ'ın 3. çeyrek verileri ışığında 2012'de ciro ve karlılıkta da yeni rekorlara ulaşarak kapatması öngörülüyor.

Geçen yıl 3. çeyrekte 1 milyar 700 milyon lira konsolide ciro, 131 milyon lira da ana ortaklığa düşen net kara ulaşan GÜBRETAŞ, 2012 yılını yaklaşık 2,4 milyar lira ciro ve 190 milyon liraya yakın ana ortaklığa düşen net kar ile kapatmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, şirketin 1952 yılından bu yana Türkiye'nin tarım ve sanayi sektörlerindeki öncü markalarından biri olduğunu belirtti.

Balta, ''60 yıllık köklü şirket tecrübesini özellikle son 10 yılda oluşturduğumuz global vizyonla birleştirince, GÜBRETAŞ son yıllarda Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketi haline geldi. 6-7 yıl önce 30-50 milyon lira civarında olan borsadaki şirket değerimiz 1,2 milyar liranın üzerine çıkarken, yüzde 13'ler civarındaki pazar payımız geçen yıl sonu itibariyle yüzde 32 seviyesine yükseldi'' bilgisini verdi.

Yurt içi ve yurt dışı yatırımlarıyla büyümeye devam eden GÜBRETAŞ'ın, Türkiye'nin en büyük 50 şirketi arasında daha üst basamaklara ulaşmayı hedeflediğini vurgulayan Balta, yeni yılda da son senelerdeki istikrarlı büyüme çizgisini korumayı ve daha öteye taşımayı amaçladıklarını ifade etti.

-''Başarı, çeşitli kurumlar tarafından yapılan sıralamalara da yansıdı''-

Açıklamada, sektörde istikrarlı yükselişini sürdüren GÜBRETAŞ'ın başarısının geçen yıl çeşitli kurumlar tarafından yapılan sıralamalara da yansıdığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

''Mayıs ayında Milliyet Gazetesinin yayınladığı araştırmada 'son 5 yılda borsada en hızlı büyüyen şirket' olarak açıklanan GÜBRETAŞ, Fortune ve Capital dergilerinin '500 Büyük Şirket' listelerinde en büyük ilk 50 arasındaki yerini korudu. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yayınladığı En Büyük Sanayi Kuruluşları listesinde ise 44 yıldır sürekli yer alma başarısı gösteren 13 şirketten biri GÜBRETAŞ oldu.

GÜBRETAŞ, 2012 yılında bir de uluslararası ödül kazandı. Şirketin Nisan ayında yayınladığı 2011 Faaliyet Raporu, tasarım ve iletişim alanında en iyi uygulamaları belirlemek amacıyla Amerikan İletişim Profesyonelleri Ligi tarafından düzenlenen Vision Awards yarışmasında, dünya çapındaki 5 bin faaliyet raporu arasında kendi sektöründe Altın Ödül'e layık görülürken, Türkiye'den ödül kazanan en iyi 7 faaliyet raporu arasında yer aldı.''

GÜBRETAŞ, 60. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. 2012 yılında çiftçi ve bayilere yönelik iki büyük satış kampanyası düzenledi.

Şirketin ''Nar Gibi Kampanya'' ve ''Ne Ekersen Onu Biçersin'' adıyla düzenlenen kampanyalarına yaklaşık 1 milyon katılım oldu.

Sosyal sorumluluk alanında da faaliyetlerini sürdüren GÜBRETAŞ, yaklaşık 2 bin noktada 150 bin civarında çiftçiye verdiği bilinçlendirme eğitimleri ve ziraat fakültesi öğrencilerine verdiği eğitim bursunun yanı sıra 60. yıl anısına İskenderun ve Kocaeli'nde iki ilköğretim okulu yaptırma kararıyla eğitime de katkılarını sürdürdü.

Muhabir: Murat Birinci

Yayıncı: Zekeriya Gülün
Kaynak: AA