Ak Parti Burdur Milletvekili Yıldırım Açıklaması

AK Parti Burdur Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Hasan Hami Yıldırım, Burdur'a 4 milyon 100 bin lira ödenek gönderildiğini bildirdi.

Milletvekili Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyon lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da 1 milyon 100 bin lira olmak üzere toplam 4 milyon 100 bin lira ödeneğin ilin yatırımlarında kullanılmak üzere gönderildiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ödenekler hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları kaydetti:

''Altınyayla kanalizasyon çalışmaları için 250 bin lira, Bucak Atıksu Arıtma Tesisi için 450 bin lira, Burdur Belediyeler Birliği Katı Atık Tesisi ve Toplama Ayırma Tesisi için 200 bin lira, Çavdır çevre kirliliğini önleme çalışmaları için 50 bin lira, Karamanlı çevre kirliliğini önleme çalışmaları için 50 bin lira, Kemer Atıksu Arıtma Tesisi ve doğal arıtma için 50 bin lira, Tefenni çevre kirliliğini önleme çalışmaları için de 50 bin lira pay ayrıldı.

Maliye Bakanlığı tarafından gönderilen 3 milyon lira ise Burdur İl Özel İdaresi'nde genel yatırımlar için kullanılacak. Burdur'un kalkınması ve gelişmesi için bakanlıklar nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar 2013 yılında daha da hızlanacak. Burdur halkına daha iyi hizmet götürebilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Burdur'un kalkınması ve merkezi yönetim kaynaklarından daha fazla pay alabilmesi için çaba sarf ediyoruz. 2013 yılı yatırımlar açısından verimli geçecektir.''

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA