Yyü'de ''yerel Basın Gözüyle Van'' Konferansı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde ''Yerel Basın Gözüyle Van'' konulu konferans verildi.

YYÜ Sosyoloji Topluluğu'nca hazırlanan konferanslar dizisi, çeşitli etkinliklerle devam ediyor. YYÜ İlahiyat Fakültesi salonunda düzenlenen ''Yerel Basın Gözüyle Van'' konulu konferansta, Van'da yayın yapan Prestij Gazetesi'nin sahibi Ferit Hayva, öğrencilerle bir araya geldi.

Sosyoloji bölümünün önemine değinen ve bu bölümde okuyan öğrencilerin geleceğin Van'ına yön verebilecek insanlar olacağını söyleyen Hayva, ''Sizler topluma yön gösterecek şeyler çıkarma noktasında öndersiniz'' dedi.

Öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Hayva, şöyle konuştu:

''Sosyoloji bölümünde okuyan öğrencilere, kenti daha ileri götürmeleri ve daha başarılı bir yere ulaştırmaları açısından büyük görevler düşüyor. Van kenti, Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasında çok az şehirde olan özelliklere sahip. Eski Van şehri diye adlandırdığımız bölgede insanlar farklılıkları ile bir arada yaşayabiliyordu. Havra, kilise ve cami inancı olan insanların aynı sokakta yaşayabildiği bir yerleşim alanıydı. Bugün bu hoşgörüyü sağlayabilmek için tank tüfeklere ihtiyaç varken, o zaman insanlar sağduyuları ile bunu başarabiliyordu.''

Hayva, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Yaklaşık 2 saat süren konferansın ardından Sosyoloji Topluluğu üyeleri Hayva'ya plaket verdi.

Muhabir: Cemal Aşan / Necat Hasar

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA