Yenikent İsale Hattı Tamamlanıyor

Sakarya Yenikent İsale Hattı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirten SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yenikent isale hattını, Mart ayında devreye almayı planlıyoruz.

Yenikent İsale Hattı Tamamlanıyor
Hattın hizmete girmesiyle Yenikentli hemşerilerimizin çeşmelerinden uzun yıllar kesintisiz bir şekilde birinci sınıf içmesuyu akacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından 17 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen Yenikent isale hattında çalışmalar tamamlanıyor. 16 kilometre uzunluğundaki ana isale hattı çalışmalarının 15,5 kilometresinin tamamlandığını kaydeden SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş; “Yenikent bölgesinin içmesuyu sorununu kesin bir çözüme kavuşturmak için çalışmalarına başladığımız Yenikent isale hattını kısa bir süre içerisinde tamamlayacağız. 16 kilometre uzunluğundaki ana isale hattı çalışmalarının 15,5 kilometresini tamamladık. Yine bu proje kapsamında hayata geçirdiğimiz Korucuk bölgesindeki iki adet su deposunun da çalışmaları Son aşamaya geldi” şeklinde konuştu.

Hızırilyas’ta inşa edilen arıtma tesisinde arıtılacak olan suyu Yenikentlilere ulaştıracak olan Yenikent İsale Hattının Mart ayı Sonunda hizmete alınacağını belirten Rüstem Keleş; “Altyapı noktasında çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Bu yatırımların büyük bir kısmı tamamlanma aşamasına geldi. Altyapı yatırımlarımız tamamı entegre bir şekilde çalışarak uzun yıllar şehrimize hizmet edecek. Yenikent isale hattı da bu yatırımlarımızdan biridir. Çalışmanın tamamlanmasıyla Yenikentli vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içmesuyu kesintisiz bir şekilde akacak” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA