Yabancı Öğrencilerden Özak'a Ziyaret

Kocaeli'de öğrenim gören yabancı öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Özak, Kocaeli Üniversitesi'nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısının tüm öğrenciler içendeki payının yüzde 1 olduğunu belirterek, bu oranın Kocaeli gibi bir kent için yeterli olmadığını söyledi.

Ülkelerin eskisi kadar birbirine uzak olmadığını dile getiren Özak, iletişimin gelişmesiyle farklı ülkedeki insanlara ulaşmanın çok kolay olduğunu, bunun zenginliğe dönüşmesi gerektiğini kaydetti.

Özak, öğrencilere Kocaeli'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, ''Kocaeli genelinde 5 milyon ağaç diktik. Yeşil alan miktarını 10 katına çıkardık, bin kilometre yürüyüş yaptık. Gezilecek çok sayıda güzel mesire alanımız var. Çok fazla spor alanımız var. Kocaeli'yi öğrencilerin tercih edebileceği bir kent haline getirdik. Kocaeli küçük bir şehir ama her şey var. Sanayi, turizm, tarih ve eğitim şehri aynı zamanda'' dedi.

Kocaeli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Baydemir ise farklı ülkelerden gelerek Kocaeli'de eğitim gören öğrencileri kente kazandırmak, sosyo-kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin birer gönüllü elçisi olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir çalışmayı başlattıklarını ifade etti.

Şehir içi ve şehir dışı gezileriyle öğrencileri kaynaştırdıklarını anlatan Baydemir, düzenledikleri ''Ülke Tanıtım Günleri'' ile farklı ülkelerden farklı kültürlerin bir araya geldiğini söyledi.

Baydemir, KİSA olarak 4-5 Mayıs tarihlerinde ''Uluslararası Öğrenci Buluşması'' düzenleyeceklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Öğrenci Buluşması'nda uluslararası öğrencilerimiz kendi kültürlerini tanıtma fırsatı bulacaklar. Yaklaşık 25 ülkenin katılmasını hedeflediğimiz bu buluşmada yöresel giysiler, yöresel eşyalar, yöresel müzikler yer alacak. Açılacak ülke stantlarında ülkeye ait harita, amblem ve fotoğraflar yer alacak. Ayrıca kurulacak olan sahnede yine folklor gösterileri yapacak olan öğrencilerimiz şarkılar da söyleyecek.''

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA