Vali Toprak’tan Sbs Kurslarına Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Valiliği Koordinasyonu'nda, Bismil Kaymakamlığı’nca eğitime destek amaçlı yürütülen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hazırlık kurslarını ziyaret etti.

Vali Toprak’tan Sbs Kurslarına Ziyaret
Bismil ilçesi ve köylerinde açılan kurslarda eğitim gören öğrencileri ziyaret eden Vali Toprak, öğrencilere birtakım tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere, gerekli azim ve disiplinli çalışmayı gösterdikleri takdirde başarıyla sonuçlandırılmayacak hiçbir hedefin olmadığını belirten Vali Toprak, asıl önemli olanın kendimize hedef belirleyip bu hedef doğrultusunda sıkı ve düzenli bir şekilde çalışarak bu yönde azimle ilerlemek olduğunu vurguladı. Vali Toprak yürütülen proje çerçevesinde öğrencilere sunulan bu fırsatı çok iyi değerlendirmelerini böylece güzel meslekler kazanarak başta anne, babaları kendilerini yetiştiren öğretmenleri ve kendilerine bu imkanı tanıyan devlet ve toplumuma vefa borçlarını ödemelerini ve bu meslekleri icra ederek topluma faydalı ve mutlu bir insan olarak geleceklerini kazanmalarını ifade ederek, şunları söyledi: "Bu kurslara devam etmeniz bile bir hedefinizin olduğunun ve bu amaç için çalıştığınızın açık bir göstergesi. Devletimizin imkanlarını seferber ederek açtığımız bu kurslardaki yegane amacımız sizlere eğitim konusunda yardımcı olarak, ileride arzu ettiğiniz mesleklere ulaşıp geleceğinizi güzel kılmanız konusunda destek olmak. Çünkü biz biliyoruz ki sizlere sunulan bu hizmetlere tatillerinizden feragat ederek bu eğitim, kültür, sanat ve spor kurslarına katılıp karşılığını veriyorsunuz. Çocuklarımıza, gençlerimize desteklerimizi sürdürdüğümüz sürece onlar da çalışarak emek vererek geleceklerini güzel kılıyorlar. Böylece başta, her türlü zorluğa ve yokluğa rağmen kendilerini yetiştiren aileleri ve sizler gibi tatillerinden vazgeçen kıymetli öğretmenlerimiz olmak üzere içerisinde yaşadıkları topluma ve ülkemize faydalı birer birey haline geliyorlar." Öğrencilere burada sizler için hazırlanan bu kurslardan azami ölçüde faydalanmalarını temenni ettiğini belirten Vali Toprak, “Anlamadığınız bir konu olursa anlayana kadar gerekirse defalarca sorunuz. Çünkü bilgi sahibi olmak için soracağınız sorular, sizleri cehalet çıkmazından ve onun getireceği her türlü olumsuzluktan da uzak tutacaktır. Bol bol test çözünüz bu sayede hem sınav pratiğiniz gelişecek hem de testler sonunda hangi konularda eksiğiniz olduğunu saptayarak eksiklerinizi gidermiş olacaksınız" dedi.

Hiçbir şey çalışmadan ve emek verilmeden elde edilmediğinin altını çizen Vali Mustafa Toprak, "Şayet elde edilse bile, emek verilmeden kazanılan hiçbir şey insana aynı mutluluğu hissettirmiyor. İyi bir geleceğe kavuşmanız için yapmanız gereken ilk şey önce kendinize bir hedef belirlemelisiniz. Daha sonra bu hedefiniz doğrultusunda emek vermek ve çalışmalısınız. Sizler gayret gösterip belirlediğiniz hedefleriniz için çalıştıktan sonra bizler de Devletimizin tüm kurumları olarak sizlere her konuda destek olmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz”şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA