Vali Eşleri Yemekte Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, onur konuğu olarak katıldığı vali eşleri yemeğinde, vali eşlerinden eşlerine yardımcı olmalarını ve sürece katkı sağlamalarını istedi.

Ankara Palas’ta İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler’in Valiler Buluşması kapsamında düzenlediği yemeğe onur konuğu olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve vali eşleri katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, “İdarecilik zor zanaat. İdare edebilmek, toplumdaki değişimi yönetebilmek, toplumun önünden gidebilmek ve sorunları çözebilmek gerekir. İdarecilerimizde isteğimiz cesaret ne kadar önemliyse, bilgi ve adalette o kadar önemli. Sevgi, şefkat ve merhamette at başı gittiği zaman o idarecinin görev yaptığı zaman diliminde iz bırakması, eser bırakması, yarınlar adına güzel işler yapmaması mümkün değil. İdarecilerimiz yola çıkarken meşakkatli bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculuk kolay bir yolculuk, değil, insanı, hizmet etmeyi sevmeniz lazım. Bu yolculuk tek başına gidilen bir yolculuk değil, ailece yapılan bir yolculuk. Bu yolculuk ta eşlere çok büyük görevler düşüyor. Tarihimizin bize gösterdiği öyle bir şey var ki, özellikle güçlü imparatorluklar kurulurken yanlarında çok güçlü kadınlar var. Bu hanımlar eşlerinin yanında millete hizmet etme yolculuğunda yollarına devam etmişler ve adaleti, sevgiyi, merhameti insanların yüreğine kazımışlar. Böyle bir geçmişe sahibiz. Valilik liderliktir, eşler, lider eşleri aynı zamanda liderin gücünü kullanıp toplumdaki değişimi, dönüşümü sorunları çözebilme kapasitesine sahiptir. Biz bu gücü gönlümüzce kullanalım diye güzel bir çalışma başlattık. Bu tohum tuttu, 1 ayda tam 11 bin gönül elçimiz oldu” diye konuştu.

“VALİLER ARTIK TEK BAŞLARINA DEĞİL, AİLELERİ İLE BİRLİKTE VAZİFE ÜSTLENİYOR” Her vali eşinin şehirlerde en az valiler kadar sorumluluk taşıdıklarını belirten Emine Erdoğan, geçmişte valilerin devletin sert yüzü olarak görülürken, günümüzde artık devletin şefkatli, gülümseyen, sıcak yüzü olarak görüldüklerini söyledi.

Yeni Türkiye’de valilerin artık tek başlarına değil, aileleri ile birlikte vazifeler üstlendiklerini belirten Erdoğan, “Esasında valilerimizin eşleri şehirlerimizin değişim sürecine bir kadın olarak, bir anne olarak yüreklerini koyuyor ve bununda neticesini, olumlu sonuçlarını alıyorlar. Milletimiz valileri ne kadar kendisinden görür, ne kadar kendisi gibi görürse, inanın şehirlerimiz de, Türkiye’de o kadar hızlı değişir. Sizler eşlerinize yardımcı olmanın ötesinde kendi projelerinizle, kendi birikiminizle bu sürece ne kadar katılır, ne kadar katkı sağlarsanız Türkiye çok daha huzurlu, çok daha müreffeh bir ülke olacaktır” dedi.

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ

Gerçekleştirilen bireysel projeler ve çalışmaların yanında Türkiye genelinde uygulanan kampanyalara verdikleri katkılardan dolayı vali eşlerine teşekkür eden Erdoğan, “Geçtiğimiz Aralık ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkılarıyla güzel bir proje başlattık. Sizler vali eşleri olarak bu güzel projede gönül elçileri olarak görev aldınız. Sizlerle birlikte bugüne kadar 11 bin 192 kardeşimiz gönül elçisi olabilmek için başvuruda bulundular. Ben bizzat illerimizde hayırda yapılan yarışı takip ediyor. Gönül Elçisi Projesi’nin bir alt projesi olan Koruyucu Aile Uygulamasının hedefi 14 bin kimsesiz çocuğu diğer akranları gibi sıcacık yuvalara kavuşturmak. 19 Aralık’tan itibaren, projenin başlamasından bu yana 389 koruyucu aile başvurusu alındı, uygun bulunan 29 ailenin başvurusu da kabul edildi. Gönül Elçileri Projesi’nde 1 ay gibi kısa sürede 1 yılın hedeflerine yaklaşmış olmak heyecanımızı artırmıştır” şeklinde konuştu.

“İYİ OLANI ÇOĞALTMAK KADAR, KÖTÜ OLANI DA AZALTMAK ZORUNDAYIZ”

Vali eşlerinden; kimsesiz çocuklara uzatılan el kadar eğitim, sağlık, şiddetle mücadelede ulaşılabilecek her kadına ulaşılmasını, onların dertlerini dinleyip bu dertleri çözmeye yönelik projelerde aktif görev almalarını isteyen Erdoğan, “Siz çocuklarınızı mükemmel yetiştirebilirsiniz, siz çocuklarınıza mükemmel bir gelecek hazırlayabilirsiniz, siz çocuklarınızı iyilikle, şefkatle, sevgiyle büyütebilirsiniz ama sizin çocuklarınızın sahip olduğu imkanlara sahip olamayan, bunlardan mahrum kalan çocuklar varsa inanın dünya sizin için de, çocuklarınız için de mükemmel bir dünya olmayacaktır. Biz iyi olanı çoğaltmak kadar kötü olanı azaltmak için de çalışmak zorundayız. Kendi çocuklarımız için mükemmel dünya hazırlamanın çabasını verirken, kimsesiz, yoksul ve yoksun çocuklara da el uzatmak durumundayız” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in eşi Neval Güler, yemeğin onur konuğu olan Emine Erdoğan’a plaket verdi .
Kaynak: İHA