Türkiye'nin İlk Çocuk Senfoni Orkestrası Eskişehir'de Konser Verecek

Türkiye’nin ilk çocuk senfoni orkestrası Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 2 Şubatta Eskişehir’de konser vermeye hazırlanıyor.

Türkiye'nin İlk Çocuk Senfoni Orkestrası Eskişehir'de Konser Verecek
Yurt içi ve yurt dışında verdiği konserlerle adından söz ettiren DÇSO, bu yıl gerçekleşecek Eskişehir konserinde ünlü piyanist Gülsin Onay’a eşlik edecek. 2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye’deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan orkestranın konserinde şefliği ve genel müzik direktörlüğünü Rngim Gökmen üstlenecek. 1 Şubat’ta gerçekleştireceği Ankara konserinin hemen ardından Eskişehir’deki konserde müzikseverlerle buluşacak olan orkestra, 2 Şubat tarihinde saat 15.00’te Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda sahne alacak.

DÇSO, konser gelirleriyle sosyal sorumluluk destek projelerine sahip oluyor. Eskişehir konseri öncesi ve sonrası Ankara’da gerçekleştirilecek konserlerin bilet satışından sağlanan gelir, Tohum Otizm Vakfı ile yapılan iş birliği kapsamında, vakıfta öğrenim gören otizmli çocuklara eğitim materyali desteği sağlanması ve özel eğitim öğretmenlerinin eğitimine katkı için kullanılacak .
Kaynak: İHA