Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi'nce Kktc'de Yapılan Görüşmeler Neticesinde, Türkiye'deki Kıbrıs Gazilerinin De ''milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü''ne Dahil Edildiği Bildirildi

Lale Köklü - Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şubesi'nce KKTC'de yapılan görüşmeler neticesinde, Türkiye'deki Kıbrıs gazilerinin de ''Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü''ne dahil edildiği ve KKTC'den ''Milli Mücadele Madalyası'' alabileceği bildirildi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 42 kişilik heyetle, yaklaşık 7 ay önce KKTC'ye düzenledikleri ziyarette 23 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren ve sadece KKTC'deki gazileri kapsayan ''Milli Mücadele Madalyaları Tüzüğü''ne dahil edilmek için görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Bu kapsamda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüşüp isteklerini dile getirdiklerini anlatan Bakır, ''Cumhurbaşkanı görüşmemizde 'Madalyalar için Meclis'ten kararı çıkardık ama mademki böyle bir orduyla gelmişsiniz, size yok diyecek halimiz de yok. En kısa zamanda bununla ilgili formların gelmesi için gerekli talimatları vereceğiz' demişti. Biz de bunu duyunca çok sevindik'' dedi.

Bakır, görüşmelerin ardından da KKTC hükümetinin kendilerini de yasaya dahil eden yeni bir düzenlemeye gittiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde KKTC İçel Konsolosluğu'ndan Konsolos Zalihe Erden imzalı yazı aldıklarını ifade eden Bakır, ''Yazıda, Milli Mücadele Madalyaları'nın bize de verilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılmasının ardından bununla ilgili başvuruların başladığı kaydedildi. Bize verilen sözün yerine getirilmesiyle, sevincimiz katlandı. Söz konusu, madalya Türkiye'de bulunan tüm Kıbrıs gazilerine verilecek'' diye konuştu.

Bakır, üyelerin madalyalarını alabilmek için KKTC Başbakanlığı veya Türkiye'deki konsolosluklarıyla irtibata geçmesi gerektiğini bildirdi.

-Gaziler için madalyanın anlamı-

Madalyanın kendileri için paha biçilemeyecek değerde olduğunu dile getiren Bakır, ''Yıllar sonra gelen bu müjdeyle çocuklarımıza bırakacağımız mirasımız oldu. Bu madalya torunlarımıza kadar yansıyacak bir nişan, bir taçlandırma olacak. Tabi yakamıza da çok yakışacak'' dedi.

Bakır, madalyalarının verilme tarihinin belli olmadığını, ancak 19 Eylül Gaziler Günü veya 15 Kasım KKTC'nin kuruluş yıl dönümü'nde verileceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA