Ttb Merkez Konseyi Üyesi Ünal Açıklaması

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Filiz Ünal, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii AŞ'nin , iş yeri hekimi belirlemek için açtığı ihaleyle ilgili, ''TÜLOMSAŞ gibi bir şirkette bunun yapılması, bizi ayrıca yaralıyor'' dedi.

Ünal, TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:

''Bir iş yeri hekimi, ihaleyle, eksiltme usulüyle alınacak. Bu iş yeri hekiminden, işçi sağlığı, iş güvenliğini sağlaması beklenecek. Böyle bir şeyin olamayacağını, iş cinayetlerinin bu şekilde önlenemeyeceğini bugün bir kez daha söylemek için buradayız. Ankara'dan gelmemizin, önemsememizin nedeni bu. TÜLOMSAŞ gibi bir şirkette bunun yapılması, bizi ayrıca yaralıyor.''

Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz da, Eskişehir Tabip Odası ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi olarak bu sürecin takipçisi olacaklarını belirterek, TÜLOMSAŞ yönetimini aldıkları kararları gözden geçirmeye ve yarın ki ihalede iş yeri hekimliği ihalesini iptal etmeye davet ettiklerini kaydetti.

Zonguldak Kozlu'daki grizu faciası ile Gaziantep'te bir fabrikada meydana gelen patlamada hayatını kaybeden işçiler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan etkinliğe, bazı oda, parti, sendika ve meslek örgütü temsilcileri de destek verdi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA