Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Elibol Açıklaması

Tokat İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol, ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne dönünce Tokat gerçek nüfusunu buldu'' dedi.

Elibol, İl Özel İdaresi'nde düzenlediği basın toplantısında, Tokat'ın nüfusunun yükselmesinin sevindirici bir haber olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda Tokat'ın nüfusunun 825 binlere kadar çıktığını ama bu rakamların sanal bir nüfusu gösterdiğini belirten Elibol, ''Özellikle Reşadiye, Almus ve Turhal bölgelerindeki taşımalı nüfus, şehrimizin nüfusunu şişiriyordu. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne dönünce Tokat gerçek nüfusunu buldu. Tabi bunda kısmen bizlerin, İl Özel İdaresi'nin çalışmaları da vardır'' ifadelerini kullandı.

Son 8 yıldır köylere ciddi yatırımlar yaptıklarını belirten Elibol, hem ekonomik yönden insanların daha çok para kazanması hem de köylerin kalabilmesi için köylerin altyapısına önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek, ''Mutlaka bunun faydasını bu şehir bir gün görecektir. Ben bu konuda iddialıyım. Her yıl tarımsal altyapıya ciddi kaynak ayırıyoruz. 10 milyon liralık bir bölümü burada kullanıyoruz. Tokat çok şanslı bir il. Tokat'ın 3 büyük ırmağı Tokat'ı sulamakta'' diye konuştu.

Köylerin sulu tarıma geçmesine önem verdiklerini ifade eden Elibol, ''Köydeki insanların köylerinde kalmasını sağlıyoruz'' dedi.

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA