Terör Örgütü Pkk'nın Üst Yapılanması Kck'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin davaya devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 108 sanıktan 29'u hazır bulundu, 79 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Ali Şimşek ile ilgili delil ikamesinin okunması sona erdi. Mahkeme başkanı, dosyada yer alan atılı suçlamaları okuyarak, sanığa savunma yapması için söz verdi.

Sanık Ali Şimşek, tercümanı olan emekli öğretmen Burhan Zorooğlu aracılığıyla yaptığı Kürtçe savunmasında, ana dilde savunmayla ilgili atılan bu adımı önemli bulduğunu belirterek, ''Uzun suredir suçlandığım konularda kendimi savunamadım. Haksızlığa uğradığım. Yıllar önce Türkçe bilmeyenler, konuştukları her Kürtçe kelime için ceza ödüyordu. 1984 yılında cezaevinde ziyaretime gelen ve Türkçe bilmeyen annemle Kürtçe konuştuğum için işkenceye maruz kaldım'' dedi.

Mahkeme heyeti, iddianamede sanığa ait olduğu belirtilen ve gösterilerde çekilmiş fotoğrafları gösterdi.

Şimşek, siyasi parti başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan yardımcısı olduğu için basın açıklamaları, toplantı ve etkinliklere katıldığını belirterek, olayların yerlerini ve tarihlerini hatırlamadığını, iddianamede aleyhine olan suçlamaları da kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Muhabir: Aziz Aslan - Nail Kadirhan

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA