Takasbank ve Jasdec Arasında İşbirliği Mutabakatı İmzalandı

Takasbank AŞ ve Japonya Menkul Kıymet Saklama Kuruluşu , ilgili ülke borsalarında çapraz kotasyonu düşünülen borsa yatırım fonlarının takas ve saklama hizmetleri başta olmak üzere çeşitli konularda iki takas kuruluşu arasındaki işbirliğini geliştirmek için mutabakat zaptı imzaladı.

Takasbank açıklamasında yer alan mutabakat zaptına göre, JASDEC ve Takasbank yakın iş ilişkisi içerisinde olacak ve her iki kurumun üst düzey yöneticilerini ve çalışanlarını söz konusu finansal piyasaların gelişimini desteklemek, borsa yatırım fonlarının çifte kotasyonu üzerinden sınır ötesi işlemleri teşvik etmek, takas ve saklama hizmetleri ile ilgili işbirliği imkânlarını tartışmak amacı ile düzenli olarak bir araya getirecek.

Takasbank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ulus, ''Finansal piyasaların küreselleşmesi sürecinde, üyelerimize etkin ve verimli takas hizmeti sağlamak için bizim gibi takas kuruluşlarının birbirleri arasında bağlantı kurmalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum. JASDEC ile işbirliği yapmak ve tecrübelerini paylaşmak bu yönde attığımız önemli bir adımdır'' dedi.

JASDEC Başkanı Yoshinobu Takeuchi ise ''JASDEC ve TAKASBANK arasında imzalanan bu anlaşmanın her iki kurum arasında dostane ilişkileri ve ortak çalışmaları geliştirme yolunda önemli bir kilometre taşı olduğuna ve borsa yatırım fonlarının çifte kotasyonu gibi konularda bilgi paylaşımının Japonya ve Türkiye finans piyasalarının gelişimine birlikte katkıda bulunacağımıza inanıyorum'' dedi.

Muhabir: Musab Turan

Yayıncı: Yılmaz Yıldız
Kaynak: AA