Taciz Ettiği İddiasıyla Yargılanan Sanığa, 8 Yıl 9 Ay 15 Gün Hapis Cezası Verildi

Zonguldak'ta, 17 Mayıs 2010'daki grizu patlamasında oğlu Kadir Ötgüç'ün hayatını kaybetmesi ardından, birlikte yaşadığı gelinini taciz ettiği iddiasıyla yargılanan sanığa, 8 yıl 9 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, mağdur F. Ötgüç ile sanık Muhittin Ötgüç ve avukatı hazır bulundu.

Muhittin Ötgüç, savunmasında gelinine sarkıntılık etmediğini ileri sürerek, ''Madende çalıştığım için ciğerimin yarısı yoktur. Yaşlandığımdan ne yaptığımı bilmiyorum. Gelinim benim evimi istedi. Ben de vermedim, onun için bu suçlamada bulunuyor'' dedi.

Sanığın avukatı da İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda, F. Ötgüç'ün olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapora katılmadıklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti, ''gelinine karşı zincirleme olarak cinsel saldırıda'' bulunduğu gerekçesiyle sanığı 8 yıl 9 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

-Eşi öldükten sonra doğum yapmıştı-

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 17 Mayıs 2010'da meydana gelen ve 30 kişinin öldüğü grizu patlamasında hayatını kaybeden madencilerden Kadir Ötgüç'ün , 24 yaşındaki eşi F. Ötgüç, Çaycuma ilçesinde ikinci çocuğunu göremeden ölen eşinin adını verdiği oğlu ve 5 yaşındaki çocuğuyla birlikte yaşadığı kayınpederi hakkında cinsel taciz iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Patlamadan 17 gün sonra Çaycuma Devlet Hastanesi'nde erkek çocuğu dünyaya getiren F. Ötgüç'ün şikayeti üzerine gözaltına alınan eşinin babası Muhittin Ötgüç jandarma tarafından sorgulandıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

2010'daki Babalar Günü öncesi gelini, eşi ve torunlarıyla, oğlunun mezarını ziyaret ederek dua eden emekli maden işçisi Muhittin Ötgüç, Babalar Günü'nde oğlunun yanında olamamasının üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, ''Her Babalar Günü'nde elimi öperdi. Şimdi gönüller kırık, moralimiz bozuk. Çocuğum körü körüne öldü. Torunlarım babaları yerine benim elimi öpecekler'' demişti.

Muhabir: İdris Köle/Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA