Sorgun'da Çini Eğitimine Ağırlık Verilecek

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Halk Eğitim Merkezi'nin Yozgat genelinde en yoğun çalışan ve en fazla kurs açan bir merkez konumunda olduğunu ve açılan bu kurslarda çok güzel ürünler üretildiğini söyledi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen Halk Eğitimi Merkezi Planlama ve İşbirliği Toplantısı'nda konuşan Kılıç, Yozgat'ın, Türkiye çapında katıldığı fuar ve etkinlikte Sorgun standının beğeni topladığını kaydetti.

Kaymakam Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle çini atölyemizde üretilen çiniler, herkesin büyük beğenisini kazanmış durumda. Bu güne kadar açılan çini kurslarında 100 den fazla bayan kursiyerimiz bu mesleği öğrendiler ve şu an ürettiklerini çeşitli yollarla satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ancak biz, bu pazarlama işinin daha aktif hale gelebilmesi için büyük zücaciye mağazaları ve buna benzer yerlerde stant açmayı ve satış yapmayı düşünüyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'müzün 45 farklı alanda açılan 89 kursumuzda eğitim gören bin 666 kursiyerimizden birçoğu el emeği göz nuru işler üretiyorlar. Bizim Hedefimiz, üretilen bu işlerin pazarlamasını en etkin ve en kolay bir şekilde sağlamaktır.''

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Üney, İlçe Müftüsü Fikret Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol ile okul müdürleri katıldı.

Muhabir: Şahin Özmen

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA