Şırnak’ta 'dermansız Dert' Adlı Filmin Galası Yapıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Cudi Dağı eteklerinde çekilen 'Dermansız dert' filminin galası yapıldı.

Şırnak’ta 'dermansız Dert' Adlı Filmin Galası Yapıldı
Silopi ilçesinde yaklaşık 2 yıl süren 'Dermansız dert' adlı sinema filmin galası düzenlendi.

Koç İlköğretim Okulu konferans salonunda yapılan galaya Silopi AK Parti İlçe Başkanı Haşim Haşimoğlu, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mesut Caner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Filmin yönetmeni Mesut Bilşik iki yıl boyunca çekimleri süren filmin sona erdiğini söyledi.

Yaklaşık olarak 5 sene önce beyaz perde macerasına başladığını kaydeden Bilişik, "Bu kısa zaman zarfına yaklaşık 4 film sığdırdık. İlk 3 film oldukça amatör olmasına rağmen kendimizi imkanlarımız ölçüsünde sürekli yenileyerek geliştirmeye çalıştık. Sinema bir kurgu sanatı olduğunda hayatın içinde var olanı yansıtması için başlı başına bir bütçe gerekiyor. Tabi biz bu işe hobi olarak başladık. Baktık ki, gerek kurumlar gerekse duyarlı işadamlarımız esnaf ve halkımız bize sahip çıkıyor. Bizde umutlandık. Niyetimiz de halis olunca Allah Teala da bizi utandırmadı. Bu günleri de gösterdi. Çektiğimiz her sahne hayallerimizi biraz daha büyüttü. Tabi ki, her sanat kolu gibi sinema da, iyi kullanılırsa toplumu terbiye eden bir mektep olma özelliğine sahiptir. Biz bu filmi çekerek hiçbir şey yapmasak da toplumumuzun kanayan yarasına değinerek bir katkı da sunmuşsak ne mutlu bize" dedi.

Filmi Görümlü, Esenli, Dedeler ve Başak köylerinde, Silopi ve Cizre arasında yaklaşık 170 kişilik bir ekiple çektiklerini ifade eden Bilişik, "Bu filmi burada seyretmemize vesile olan en herkese teşekkür ediyorum" dedi

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 1 saat 45 dakika süren sinema filmi izleyicilerle buluştu.

Cudi Dağı'nın eteklerinde çekilen filmin sonunda açıklamada bulunan AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, Şırnak’ta ilk kez çekilen filmi çok başarılı bulduğunu belirtti.

Silopi’de sinema salonu olmadığı için okulun konferans salonunda gala yapıldığını ifade eden Atan, kısıtlı imkanlara rağmen çok başarılı bir çalışmanın yapıldığını sözlerine ekledi. Vatandaşlar ise, 'Dermansız dert' adlı filmi çok beğendiklerini ve oyuncuların rollerini iyi oynadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA