Sgk İl Müdürü Mehmet Delil Açıklaması

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Delil, ''Sosyal Güvenlik Reformu ile vatandaşın gelecekle ilgili endişesi azalmıştır'' dedi.

Delil, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Sosyal Güvenlik Reformu'nun Yansımaları ve Sosyal Güvenlikte Teşvik Uygulamaları, İş Sağlığı ve Güvenliği'' konulu konferansın açılışında, sosyal güvenlik tarihinin en büyük ve önemli reformlarından biri olan ''Sosyal Güvenlik Reformu'nun 2006 yılında farklı norm ve standartlara göre hizmet sunan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığını tek çatı altında buluşturduğunu hatırlattı.

Bu sayede bütün vatandaşları kapsayan adil bir sistemin temelinin atıldığını ifade eden Delil, ''Sosyal Güvenlik Reformu ile vatandaşın gelecekle ilgili endişesi azalmıştır. Kurumumuz vatandaşlarımıza doğumdan ölümü kadar hatta ölümden sonra da hak sahiplerine sağlık, sigorta ve sosyal yardım alanlarında hizmet sunmaktadır. Türkiye'nin merkezi yönetim bütçesinden sonraki en büyük bütçesi olması dolayısıyla kurumumuzun önem ve katkısı her geçen gün artmaktadır'' dedi.

Daha sonra uzmanlar tarafından katılımcılara Teşvik Uygulamaları ve Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele ile ilgili bilgiler verildi.

Konferansa Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, Vergi Dairesi Başkanı Osman Özbakır, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği Başkanı Aziz Özkılıç ve SGK Kayapınar İlçe Müdürü Hidayet Baydilli ile çok sayıda davetli katıldı.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA