Sendikadan Vefa Örneği

İçel’de, Öz Orman-İş Sendikası tarafından kaza sigortası yaptırılan ve Kasım ayında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren orman işçisi Rasim Budak’ın annesine 20 bin lira tazminat ödendi.

Sendikadan Vefa Örneği
Tazminat çekini Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan verdi. Öz Orman-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamaya göre, İçelli orman işçisi Rasim Budak, 16 Kasım 2012 tarihinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Budak’ın üyesi olduğu Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikası tüm üyelerini kaza sigortası ile sigortaladığı için sigorta bedeli olan 20 bin TL, Budak’ın annesi Havva Budak’a ödendi. Sigorta bedelinin çeki, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan tarafından verildi.

Çek teslimi için İçel Orman Bölge Müdürlüğü’nde tören düzenlendi.

Törene, Genel Başkan Aslan’ın yanı sıra Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, sendika Şube Başkanı Halil Aygün ve yönetim kurulu üyeleri ile İçel Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Rasim Budak’ın annesi Havva Budak, Bölge Müdürlüğü bürokratları, işletme müdürleri ve işçiler katıldı.

Törende konuşan Genel Başkan Aslan, iş ve trafik kazalarının önlenemediğini, her yıl binlerce insanın iş ve trafik kazalarına kurban gittiğini kaydetti.

Daha güvenli bir yaşama ve çalışma ortamı oluşturmak için devletin, işverenlerin ve kendilerinin yapması gereken çok şey bulunduğunu belirten Aslan, “Alınacak çok sayıda önleyici tedbire ilave olarak, işçilerimizin trafik ve iş kazalarına karşı eğitilmeleri de önem taşımaktadır. Öz Orman-İş sendikası olarak, geride kalan 2 yıl içerisinde, binlerce üyemize ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim seminerleri verdik” dedi.

Her türlü tedbire rağmen meydana gelen kazalardan sonra da yapılması gerekenler olduğuna işaret eden Aslan, “Vefat eden bir üyemizi geri getirmek mümkün değildir. Fakat üyemizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak bizlerin elindedir. Öz Orman-İş Sendikası olarak bu amaçla, 28 bini aşkın üyemizin tamamını Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortaladık. Bu uygulamamız 2 yıldır devam ediyor. Tüm üyelerimizin sigorta primlerinin tamamını sendikamızın kasasından karşıladık. Bizim bir düsturumuz var; ‘Üyemizin gülen yüzü, ağlayan gözü olmalıyız’. Bu söz, Öz Orman-İş’in insana ve üyelerine bakışını en güzel şekilde özetlemiştir” diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Acer de Öz Orman-İş’in tüm üyelerine kaza sigortası yaptırmasının çok önemli bir sendikacılık hizmeti olduğunu ifade ederek, Genel Başkan Settar Aslan’ı kutladı ve teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Aslan, orman işçisi Rasim Budak’ın 20 bin liralık sigorta bedelinin çekini, mirasçısı olan annesi Havva Budak’a verdi .
Kaynak: İHA