Satso'da 626 Üyenin Sicil Kayıtları Oy Birliği İle Silindi

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nda 626 üyenin kayıtları oy birliği ile silindi.

SATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adnan Borazancıoğlu başkanlığında yapılan meclis toplantısında 5174 sayılı TOBB Kanunu gereğince 2010 yılında durumları ''askıda'' olan 626 üyenin sicil kayıtları silindi.

Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1084 nolu meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Aralık ayı Kat'i Nizam ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu oylanarak tasdik edildi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yönetimin aylık faaliyetleriyle ilgi bilgi verdi.

Kösemusul, 2013'ün ilk meclisi için toplandıklarını belirterek, ''Son dönem meclisi olarak planlanmıştı ancak 5174 sayılı TOBB Kanunu'nun 84. maddesi gereğince; 18 Şubat 2013 Pazartesi günü yapılması planlanan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri mayıs-haziran aylarına ertelendi'' şeklinde konuştu.

İtirazların odağı NACE'nin ekonomik hayatın tüm aktörlerini kapsayan bir çalışma olduğunu ileri süren Kösemusul, şunları bildirdi:

''Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın da belirttiği gibi NACE olarak bilinen kodlama çalışması, Türkiye'nin en önemli projelerinden biri. TOBB, NACE üzerine uzun süredir çalışıyor. NACE kodlaması dünyada dikkate alınan, gelişmiş ülkelerin uyguladığı bir kodlama. Uygulamanın ağırlık merkezi Gelir İdaresi Başkanlığı, TOBB tarafından yürütülen NACE kodları konusunda yapılan çalışmayla, Maliye politikaları dizaynının daha sağlıklı yapılabilmesi amaçlanmıştı. Ancak kodlamalarda bazı yanlışlar olduğu yönünde TOBB'a itirazlar oldu. İtirazların netleşmesiyle NACE kodları ile ilgili karışıklıklar Sona erecek.''

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA