Sanat Tarihi Öğretmeninden Fakülte Binasına Kitap Bağışı

Emekli sanat tarihi öğretmeni Güngör Erol, yıllar içerisinde biriktirdiği 97 adet sanat ile ilgili kitap, dergi ve kataloğu, FÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü resim iş öğretmenliği kütüphanesine bağışladı.

Sanat Tarihi Öğretmeninden Fakülte Binasına Kitap Bağışı
FÜ Eğitim Fakültesi Dekanlık binasında yapılan etkinliğe, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, FÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çolak, Güngör Erol ve akademik personel katıldı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Güngör Erol'a göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, kitap bağışından dolayı memnuniyetini dile getirdi. FÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Çolak ise, yapılan bu kitap bağışının güzel sanatlar bölümü öğrencileri açısından önemli olacağını belirterek, "Kendilerinin güzel sanatlar eğitimi bölümü kütüphanesine şahsi kütüphanesinden bağışlamış olduğu değerli sanat kitapları, geleceğin sanat eğitimcilerinin yetişmesine önemli katkılar sağlayacaktır. Bağışlanan bu eserlerin büyük bir kısmının orijinal ve eski basımlar olması, değerlerini daha da arttırmaktadır. İnternet çılgınlığının hat safhaya ulaştığı günümüzde, öğrencilerimizin eski kitap kokusunu alarak, bizzat görerek ve değerini hissederek araştırma ve inceleme yapabilmelerini sağlamak, bizi mutlu etmektedir. İnce bir düşünceyi yansıtan bu bağışı için Güngör Erol hanımefendiye teşekkür eder, bundan sonraki hayatında sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

Konuşmaların ardında kitap bağışında bulunan Güngör Erol’a FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ tarafından teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: İHA