Salih Fırat'tan Emine Ülker Tarhan hakkında çarpıcı açıklama

CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih FıratFırat, istifasına ilişkin soruları Beyaz Tv ekranlarında yanıtladı. Canlı yayında istifa sürecini anlatan Fırat’ın açıklamalarındaki yeni detay olaya yeni bir boyut kazandırdı.

Salih Fırat'tan Emine Ülker Tarhan hakkında çarpıcı açıklama
Salih Fırat 'a göre Birgül Ayman Güler 'in kürsüde konuşacaklarını Grup Başkanvekili Ülker Tarhan önceden biliyordu.

CHP'den istifa eden, Adıyaman milletvekili Salih Fırat Beyaz Tv ekranlarında Nagehan Alçı'nın sorularını yanıtladı. CHP 'den istifa sürecini anlatana Fırat, “Ulusalcı” kimliğiyle bilinen Emine Ülker Tarhan hakkında da çarpıcı detaylar verdi.

PARTİ ADINA SÖZ AYMAN 'A VERİLDİ
Emine Ülker Tarhan'ın, Birgül Ayman Güler 'in konuşacaklarını muhtemelen tahmin ettiğini kaydeden Fırat “Hasip Kaplan bir konuşma yaptı. Ve o konuşmadan sonra Grup Başkanvekilimiz Emine Ülker Tarhan “Partimize sataşma var. Söz istiyorum.” dedi. Söz verildikten sonra Emine Ülker Tarhan partimiz adına Birgül Ayman hanım konuşacak dedi ve kürsüye çıktı. “ dedi.

TARHAN KONUŞULACAKLARI AZ ÇOK TAHMİN ETMİŞTİR

Parti adına konuşmaların genelde grup başkanvekilleri tarafından yapıldığına dikkat çeken Fırat “Genelde parti adına grup başkanvekilleri konuşur ama o konunu hakimi ise başka vekillere söz verilir. Ama burada Emine Ülker Tarhan bir hakim. O konuşabilirdi. Tarhan 'ın konuya hakim olması gerekir diye düşünürken, kalktı Siyasal bilimler profesörü birini kaldırdı. Emine Ülker Tarhan, Birgün Ayman 'ın konuşacaklarını az çok tahmin ediyordur.” diye konuştu.

O SÖZLERDE SONRA, İSTİFA KARARI ALDI
Fırat, Birgül Ayman Güler 'in konuşmasının ardından aldığı istifa kararını aldığını belirterek “Kürsüde Birgül Ayman 'ı o sözlerinden sonra partili vekillerimizin tamamına yakını MHP 'yle birlikte konuşmayı alkışlayınca, o anda istifa kararını aldım ve Sezgin Tanrıkulu 'nu arayıp “Ben yarın istifa ediyorum” dedim.” şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE