Rehabilitasyon Merkezi'nin Kayıp Planları Aranıyor

Yalova'nın Termal ilçesinde yıllardır atıl durumda bekleyen milyonluk tesisin Yalova Üniversitesi'ne devri işlemlerinde sona gelindi.

Rehabilitasyon Merkezi'nin Kayıp Planları Aranıyor
Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Kızılay ve Sağlık Bakanlığı'nın devir için onay verdiğini, Orman Bakanlığı'nın ise tesisin statik planlarının bakanlığa teslim edilmesinin ardından onay vereceğini söyledi.

17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında Japon Kızıl Haçı tarafından Yalova'nın Termal ilçesinde depremzedelerin rehabilitasyonu için inşa edilen milyonluk tesis yıllardır hizmete sokulamadı. Bu süreçte bakanlıklar arasında el değiştiren tesis bakımsızlık ve ilgisizlik yüzünden dökülmeye başladı.

Hiç kullanılmadan harabeye dönen tesise son olarak Yalova Üniversitesi, ilk etapta Sağlık Meslek Yüksek Okulu ardından da Tıp Fakültesi açmak üzere talip oldu. Bakanlık nezdinde yapılan görüşmeler sonrasında Sağlık Bakanlığı devir işlemine olur verdi. Yine Kızılay da devirle ilgili desteğini ortaya koydu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise tesisin statik planlarını istedi. Yalova Üniversitesi ancak tesisin statik planlarının nerede olduğu bilinmediğinden ilgili birimlerle yazışmalara başladı.

Bu süreçle ilgili bilgi veren Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Tesisin devir işleminde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı ve Kızılay tesisin üniversitemize devrine olur verdi. Orman Bakanlığı da statik planların teslimi neticesinde olur verecek. Ancak planların nerede olduğu bilinmiyor. Bu planlar bulunur bulunmaz Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na gönderilecek ve devir için son nokta konacak. Tesisin bize devri sonrasında ilk olarak burasını Sağlık Meslek Yüksek Okulu ardından da Tıp Fakültesi'ne çevireceğiz. Tesis çok kötü durumda. neredeyse sadece duvarları var desek yalan olmaz. 4.5 milyon TL'lik hasar olduğunu gördük. Bunun içinde ödenek bulmaya çalışıyoruz. Tesisin bize devri sonrasında tesisi ayağa kaldırabilmek için kolları sıvayacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA