Osmaniye'de Proje Çalışmaları

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün, ''Kalite Yönetim Sistemleri Eğitimi ile Personelin Teknik Kapasitesinin Arttırılması'' projesinin, DOĞAKA Teknik Destek Programı kapsamında desteklendiği bildirildi.

İl Müdürü İbrahim Sağlam, yazılı açıklamasında, proje ortağının Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin olduğunu belirtti.

Sağlam, uygulamasının Şubat-mart aylarında yapılacak proje kapsamında teknik personele ve birlik üyesi toplam 40 kişiye, 54 saatlik eğitim verileceğini kaydetti.

Teknik personelin eğitiminin önemli olduğunu ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

''Kalite yönetimi anlayışı baz alınarak, iyi tarım uygulamaları ve iç tetkikçi eğitimi konularında eğitimler verilecek. Eğitimde ayrıca işletmelerin personel, alet ekipman, altyapı ile ilgili olarak uyması gereken kurallar anlatılacak. Bu eğitimlere katılan kurumumuz personeli ve Osmaniye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi üretici temsilcileri kalite yönetim sistemlerini daha iyi anlayacak, ileride gerçekleştirecekleri gıda güvenliği yönetim sistemi ve Kalite Yönetim Sistemi için gerçekleştirecekleri sertifikasyon çalışmalarına adım atmış olacak.''

Sağlam, personellerin teknik kapasitesinin artırılması çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Anıl Bağrık
Kaynak: AA