Nkü Bünyesinde Açılan, ''çocuk Üniversitesi Kış Okulu''na Kayıtlı Çocuklar, Sömestr Tatilini Eğlenceli ve Bilimsel Aktivitelerle Değerlendiriyor

Yavuz Karaduman - Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda, ilköğretim çağındaki çocukların bilime teşvik edilmesi ve yeni nesil bilim adamlarının yetişmesi amacıyla ''Çocuk Üniversitesi'' projesi hayata geçirildi.

NKÜ Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Dr. Feyzullah Şahin, AA muhabirine, çocukların erken yaşta bilimle tanışması, bilimsel düşünme, sorgulama ve eleştirel yaklaşım becerileri kazanması amacıyla tasarlanan projenin, uygulanmaya başladığını söyledi.

''Çocuk Üniversitesi'' projesi kapsamında, ''Kış Okulu'' adıyla bir haftalık kurs düzenlediklerini belirten Şahin, ''Çeşitli yaş gruplarına göre kurslar hazırladık. 5-6 yaş grubuna 'Kendimi tanıyorum', 7-8 yaş grubuna 'Minikler Bilim Akademisi' ve 'Genç Yıldızlar Bilim Akademisi', 11-14 yaş grubuna yönelik de 'Düşünme Becerileri Bilim Akademisi' kursları düzenledik'' dedi.

Şahin, proje kapsamında çocuklara yönelik 3 farklı konuda eğitim programları hazırladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Fizik, kimya ve biyoloji konularında bir takım çalışmalarımız var. 50 çocuk bu eğitimlerimize katılıyor. Bu çalışmalar genellikle laboratuvar uygulamaları ağırlıklı. Eğitimlerde, akademisyenler çocuklara ilk olarak yaklaşık 10 dakika genel teorik bilgiler veriyor ardından uygulamaya geçiliyor. Öğleden sonra ise spor kompleksinde 2 saat çeşitli branşlarda yüzme, basketbol, masa tenisi ve futbol gibi aktivitelere katılıyorlar.''

Çocukların burada eğlenerek öğrendiklerini ifade eden Şahin, bu uygulamayı ''Yaz Okulları'' kapsamında sürdürmeyi planladıklarını kaydetti.

''Çocuk Üniversitesi''ne devam eden çocuklar ise yarıyıl tatillerini verimli geçirdiklerini belirttiler.

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA