Nitelikli Yağmaya 24 Yıl Hapis İstemi

Adana'da kendisiyle para karşılığı birlikte olmak isteyen şahsı erkek arkadaşı ile birlikte bıçaklayıp 3 bin 500 lirasını gasp ettiği ileri sürülen kadın, sevgilisi ve kendilerine yardımcı olan arkadaşı için "nitelikli yağma, yaralama" suçlarından 12 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Nitelikli Yağmaya 24 Yıl Hapis İstemi
Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 2 Ocak 2013 tarihinde Okan Ö. (19), arabasıyla gezmeye çıkan Aytekin A.'nın (41) camına vurarak "Kadın var, görüşmek ister misin?" dedi.

Bunun üzerine Aytekin A., Neslihan B. ile birlikte olmak için 50 TL'ye anlaştı. Okan Ö., "Bu kız yalnız bir yere gitmez" diyerek Hakan T.'nin (21)de araca binmesini sağladı. Asmalı Köprü Seyhan ayağına geldikleri sırada Hakan T, olay yerinden biraz uzaklaştı. Neslihan B, Aytekin A.'dan pantolonunu çıkarmasını söyleyip, araçtan biraz uzaklaştı. Bu arada Hakan T., elindeki bıçakla gelip, genç adamdan pantolonunu çıkarmasını istedi, kabul etmeyince de bıçakladı. Neslihan B. de aracın yanına geldi. Çift, Aytekin A.'nın pantolonundaki 3 bin 500 TL'yi, araç ruhsatını ve cep telefonunu gasp ederek kaçtı. Neslihan B. ile Hakan T., gasp ettikleri parayı arkadaşları Okan Ö. ile paylaştı. Hastaneye kaldırılan Aytekin A. ise tedavi altına alındı. Polis, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelileri gözaltına aldı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede şüpheliler arasında aynı suçu işleme iradesi olduğunu, aralarında örtülü de olsa iş bölümü bulunduğunu belirterek, 3 zanlı hakkında "nitelikli yağma, yaralama" suçlarından 12 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istedi

Kaynak: İHA