Muş’ta Kepekli Ekmek Kampanyasına Tam Destek

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Tam buğday ekmeğini sofranızda bulundurun.

Muş’ta Kepekli Ekmek Kampanyasına Tam Destek
Beyaz unu sofranızdan kaldırın” kampanyasına destek verdiklerini açıkladı.

Fırıncılarla yaptığı görüşmeler neticesinde kampanyaya olumlu bakıldığını belirten Demirtürkoğlu, ancak Muş’ta un fabrikası olamaması sebebiyle il dışındaki un fabrikalarının üretecekleri kepekli unu beklediklerini söyledi.

Demirtürkoğlu, kentte kepekli ekmek üretmek için altyapının hazır olduğunu ifade ederek, “Sayın Başkanımızın başlattığı kampanyaya destek veriyoruz. Aslında geç kalınmış bir karardır. Kampanya ile ilgili fırıncı esnaflarımızla yaptığımız görüşmede tüm arkadaşlarımız kampanyayı destekliyor. Ancak ilimizde un fabrikası mevcut olmadığı için çevre illerdeki fabrikalardan un temin ediyoruz. Bu fabrikalardan üretilecek kepekli unu bekliyoruz. Üretildiği anda Muş’ta kepekli ekmek üretimine hemen geçilecek” dedi.

Ekmek fiyatlarında herhangi bir değişikliğin söz konusu olmayacağını da söyleyen Demirtürkoğlu, “Gramda herhangi bir değişiklik olmayacağı gibi fiyata da bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Burada yeni maliyet söz konusu değil, sadece un üretiminde bir değişiklik yapılacaktır” dedi.

Kaynak: İHA