Muş Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hizmet Vermeye Başladı

Muş Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 21 ünite ve 19 doktorla hizmet vermeye başladı.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Özhan Dülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında temeli atılan 2 katlı diş hastanesin hizmete girdiğini söyledi.

Vatandaşlara daha geniş bir kadroyla hizmet vereceklerini ifade eden Dülger, şöyle konuştu:

''Daha önce kiralanan bir binada hizmet veriyorduk. Şu anda kendi binamıza geçtik. Kiraladığımız binada günde ortalama 300 ile 350 hastaya hizmet veriyorduk. Yeni hastanemizde bu sayıyı 450'nin üzerine çıkaracağız. İşe ilk başladığımız dönemlerde yılda 60 ile 70 bin hastaya bakıyorduk. 2012 yılında 100 bin olan hedefimizi yüzde 97 oranında başardık. 2013 ile 2014 yılında ise bu oranı yüzde 50 artırarak, 150 bin hastaya bakmayı hedefledik.''

Doktor sayısının artması üzerine randevu süresinin aşağı çekildiğini ifade eden Dülger, çok geniş kapasite ve imkanlara sahip olan hastanelerin dahi 3 ay sonraya randevu verdiğini belirtti.

Kendilerinin ise hastalara en fazla 1 ay süreyle randevu verdiklerini bildiren Dülger, hastanenin Doğu Anadolu Bölgesi'nde hem işlevselliği hem de hasta memnuniyeti açısından ön sıralarda yer alabileceğini kaydetti.

Dülger, hastanenin yeni yüzü ve yapısıyla güzel bir kimliğe kavuştuğuna değinerek, ''Hastanede bir müdahale odasının yanı sıra, ameliyathanede engelliler için de yer tahsis ettik. Diş rahatsızlığı olanlar artık başka yerlere sevk edilmeyecek. Burada vatandaşımıza en kaliteli hizmeti sunmaya çalışacağız'' dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Yayıncı: Levent Harman
Kaynak: AA