Mtsk Sınavı 2 Şubat'ta Yapılacak

Gaziantep'te, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları sınavının 2 Şubat Cumartesi günü yapılacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, sınav Şahinbey ilçesinde 14, Şehitkamil 11, Nizip 2 ve İslahiye 2 olmak üzere toplam 29 okulda gerçekleştirilecek.

Açıklamada, sınava katılacak adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları açısından sınav saatinden en geç 30 dakika önce sınava girecekleri okulda hazır bulunmaları gerektiği ifade edildi.

9 bin 14 adayın gireceği sınavda bin 27 idareci ve öğretmenin görevlendirildiği belirtildi.

-Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Yıldız'ın açıklaması

Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız alt yapıda uyguladıkları eğitim sistemiyle A takımlara bir çok sporcu kazandırdıklarını bildirdi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, 2013 yılı içerisinde daha sistemli bir organizasyon yaparak U-19 ve U-17 takımlarının yanı sıra, 16 ve 14 yaş kategorisindeki liglere ve şampiyonalara katılma kararı aldıklarını belirtti.

Teknik ekiple birlikte sezon başından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

''Şu anda U-19 ve U-17 liglerinde lideriz. Sezonu zirvede tamamlayarak Türkiye Şampiyonası'na katılmayı amaçlıyoruz. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde start alacak olan U-16 ve U-14 liglerinde başarılı sonuçlar elde ederek 4 kategoride sezonu şampiyon tamamlamak istiyoruz.''

Yıldız, alt yapıda uyguladıkları eğitim sistemiyle A takımlara bir çok sporcu kazandırdıklarını vurguladı.

-Genç MÜSİAD'ın Suriye'ye yardım kampanyası

Genç MÜSİAD Başkanı Serhat Karslıgil, Suriye halkı için battaniye ve gıda yardımı kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Genç MÜSİAD Başkanı Karslıgil ve üyeleri Mazlumder Gaziantep Şube Başkanı Abdurahim Çelik'i ziyaret etti. Karslıgil, ziyarette, Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini ifade etti.

Sivil toplum örgütleri olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Karsligil, şunları kaydetti:

''Mazlum Suriye halkın için battaniye ve gıda yardımı kampanyası başlattık. Hep birlikte hareket ederek zulmün sona ermesini ve yardıma muhtaç mazlum Suriye halkının yaralarını sarmak için yardım seferberliği başlatmalıyız.''

Çelik de, ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirdi ve Suriyeliler için başlatılan kampanyaları desteklediklerini aktardı.

Muhabir: Zerin Özdilek-Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
Kaynak: AA