Mhp Genel Başkan Yardımcısı Çetin: “imralı Süreci Türkiye’nin Kabul Edebileceği Süreç Değil”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin İmralı sürecinin Türkiye’nin kabul edebileceği bir süreç olmadığını söyledi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Çetin: “imralı Süreci Türkiye’nin Kabul Edebileceği Süreç Değil”
Çetin, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi parti yönetimlerinin çalışmaları hakkında bilgi almak amacıyla Lüleburgaz’ı ziyaret etti.MHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Çetin, ülkenin içinde bulunduğu kritik süreçte yapılacak olan seçimlerin önemini il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek anlattıklarını dile getirdi.Çetin: “14 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler ile ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgi almak, MHP olarak yönetici arkadaşlarımızla yüz yüze görüşerek program ile ilgili bilgi aktarmak amacıyla bu ziyaretleri yapıyoruz. Mahalli idareler kanunu ile ilgili yapılan son değişiklikten sonra ülkemiz, sonuçlarla da birlikte bölünmez bütünlüğünü sarsacak bir durumla karşı karşıya kalabilir. Sandıkta bu oyunun bozulabileceğinin vatandaşlara net bir şekilde aktarılması için yönetici arkadaşlarımızı bilgilendiriyoruz” dedi.

Toplantı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetin, İmralı süreci hakkında sorulan bir soru üzerine, İmralı görüşmelerinin Türkiye’nin kabul edebileceği bir süreç olmadığını dile getirdi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de İmralı adı altında sürdürülen sürecin Türkiye’nin eşkıyayla muhatap olarak nitelediğini ifade eden Çetin, “Türk geleneğinde çete ile muhatap olunmaz. Çete ile kanunlar ilgilenir. Bu çete yüzünde Mehmetçiklerimiz, polislerimiz şehit oluyor. Sivil vatandaşlarımız ölüyor. Ama aynı çetenin yöneticileri ile masaya oturuluyor” diye konuştu.

Çetenin yaptığı her hareketin suç olduğunu söyleyen Çetin, suçun gerektirdiğinin uygulanmadığını öne sürdü.Türklerle Kürtlerin bu zamana kadar barış içinde yaşadığına dikkat çeken Çetin, “ Biz Kürt kardeşlerimizle eş, dost olduk. Gelin aldık verdik. Birlikte iş yeri açtık, ortak olduk. Ancak böyle giderse bunun bir adım sonrasında kardeşler bile yan yana gelemeyecek” dedi.

Konuşmasında Oslo görüşmelerine de değinen Çetin, “Bizim hükümetimiz çete üyelerini Habur’dan alıyor, ayaklarına mahkeme götürüyor. Oda yetmiyor Oslo’da pazarlık yapıyor, oda yetmiyor Kandil’de pazarlık yapıyor, o da yetmiyor İmralı’da görüşme yapıyor. Cumhuriyetimizin verdiği başarılı mücadele sonucunda bir ve beraber olmuş bu devleti masa başında parçalatmayacağımızı göstereceğiz. Bizim insanlarımız masa başında gerekli cevabı verecektir. O yüzden bu süreç sağlıklı bir süreç değildir. Kanunlar ne gerektiriyorsa o yapılmalıdır” diye konuştu.

Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’in yanı sıra , MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, MHP Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, MHP Lüleburgaz İlçe Başkanı İbrahim Güleryüz ve partililer katıldı.

Basına kapalı devam eden toplantının ardından Çetiin ve beraberindekiler Babaeski ilçesine gitmek üzere Lüleburgaz’dan ayrıldı .
Kaynak: İHA