Kütahya Merkeze Bağlı Ortaca, Bakanlar Kurulu Kararıyla Termal Turizm Merkezi İlan Edildi

Türkiye'nin en fazla termal turizm merkezine sahip Kütahya'nın, Bakanlar Kurulu kararıyla il merkezine bağlı Ortaca köyünün de bu kapsama alınmasıyla 8 olan termal turizm merkezi sayısını 9'a çıkarttığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Kütahya'nın tarihi ve doğal güzellikleri, zengin yer altı ve yer üstü kaynakları, termal turizm merkezleri, geleneksel el sanatları ve kültürel değerleri ile önemli turizm potansiyeline sahip bir il olduğu kaydedildi.

Kütahya'nın 7 bin yıllık tarihi geçmişiyle bir çok medeniyete ev sahipliği yaptığı, tarih, kültür, sanat, termal ve doğa kenti olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Frigya vadileri, Aizanoi Antik Kenti, kalesi, tarihi konakları, Selçuklu, Germiyan ve Osmanlı dönemindeki eserleri ile bir açık hava müzesi niteliğinde olan Kütahya, aynı zamanda çini sanatının ve porselenin başkenti, kuruluş ve kurtuluşun mekanı, Mevleviliğin önemli merkezidir. 8 termal turizm merkezi ile Türkiye de en fazla termal kaynaklara sahip olan Kütahya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebi doğrultusunda Bakanlar Kurulu'nun 17 Aralık 2012 tarihindeki toplantısında aldığı karar ile Kütahya merkeze bağlı Ortaca, Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Bu karar, 20 Ocak 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.''

Muhabir: Hadi Şengül

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA