Kültür Evleri'nde Toplantı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın Yüreğir Belediyesi ilçe Kadın Meclisi üyelerinin düzenlediği toplantıya katıldığı bildirildi.

Yüreğir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Kültür Evleri'ndeki toplantıya, kadına şiddet ve ilçeye açılması planlanan Kadın Danışma Merkezi konularının konuşulduğu belirtildi.

Çelikcan, Adana'da, merkez ilçelerde ilk kadın meclisini kurduklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

''Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren analarımız, bacılarımız ne kadar bilinçli ve birikimli olurlarsa gelecek nesillerimiz o kadar güvence altında olur. Bu yüzden ilçe kadın meclisimizin çalışmalarını önemsiyorum ve destekliyorum. Özellikle bölgemizde kadınlarımızın bilinçlenmesine yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlçe Kadın Meclisi ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliğimizi daha da artırarak toplumumuzun önemli bir parçası olan kadınlarımızın eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi için bu ve buna benzer faaliyetlerimiz çoğalarak devam edecek.''

Yüreğir Kadın Meclisi Başkanı Hadiye Erdinç ise amaçlarının Yüreğir'de Kadın Danışma Merkezi kurulması olduğunu belirterek, ''Şu anda Adana'da bin 600 kadın koruma altında. Bu ilimiz için hiç de hoş olmayan bir durum. Bir de her şeye boyun eğip kanuni haklarını bilmeyen binlerce hemcinsimiz var. Biz bu insanlarımıza ulaşarak onlara yardımcı olmak istiyoruz. Bunu da bütün sivil toplum örgütlerimizle işbirliği yaparak gerçekleştirmeyi düşünüyoruz'' şeklinde açıklamada bulundu.

Muhabir: İbrahim Erikan

Yayıncı: Volkan Kaşik
Kaynak: AA